Asigurare Casco

Asigurare Casco Online

Ce este asigurarea CASCO?

CASCO este o asigurare facultativă, pe care nu ești obligat să o închei, precum este cazul asigurării RCA și care te ajută să îți acoperi chiar și daunele cauzate propriei mașini în caz de accident.

Dacă varianta simplă a acestei asigurări îți acoperă daunele diverse produse pe teritoriul țării, varianta FULL CASCO este cea care te acoperă și în afara granițelor. Pentru a beneficia de oferta Full CASCO, va trebui să ceri o ofertă personalizată și să analizezi opțiunile în funcție de nevoile tale.

FRANȘIZA este un alt element esențial al asigurării CASCO care semnifică suma din despăgubire suportată de proprietarul mașinii și nu de societatea de asigurări. Această sumă poate fi una fixă sau poate varia. Dacă optezi pentru varianta de franșiză în asigurarea ta CASCO, vei observa un cost redus al primei, însă în cazul unor despăgubiri va trebui să achiți eventualele daune din buzunarul tău, în raport cu tipul de franșiză selectat. De asemenea, în cazul unor autoturisme de lux sau în funcție de vârsta șoferului, franșiza poate fi obligatorie. Spre exemplu un șofer mai tânăr va avea un risc mai ridicat de accident și este posibil ca în cazul încheierii unei asigurări CASCO să fie obligat la suportarea unei franșize.

Cât costă asigurarea CASCO?

Înafară de produsul CASCO Perfect Cover care aduce prețul CASCO la nivelul asigurării RCA, o asigurare de acest fel poate avea un preț variabil în funcție de dotările, vechimea mașinii, calitatea de persoană fizică sau juridică a proprietarului, cuantumul eventualei franșize sau istoricul de accidente al asiguratului.

De asemenea sunt importante riscurile pe care le vrei acoperite prin asigurarea CASCO. O asigurare de bază îți poate oferi acoperire pentru incendiu, trăsnet, explozie, furt, avarii produse în urma unui accident rutier prin coliziunea cu alt autovehicul, avarii accidentale produse exclusiv autovehiculului asigurat, fenomene naturale (furtună, uragan, aluviuni, ploi torențiale, inundații, grindină, greutatea stratului de zăpadă sau gheață, avalanșă de zăpadă, alunecări sau surpări de teren, cutremur), acte de vandalism, situații care conduc la necesitatea asistenței rutiere (ajutor rutier, transport pasageri).

CASCO TESLA

Există însă și riscuri opționale pe care le poți include: asistență rutieră extinsă, inclusiv autoturism la schimb, apă la motor, pierderea/furtul cheilor, acoperirea daunelor produse în afara drumurilor publice, acoperirea daunelor jantelor, anvelopelor și al elementelor vitrate (geamuri, parbriz, lunetă) etc. În funcție de acestea, va varia și prețul.

Este foarte simplu să-ți închei singur asigurarea CASCO, fără să te deplasezi la birou sau să te lovești de situații birocratice care să îngreuneze procesul.

Pentru orice detalii sau pentru ajutor cu încheierea online a poliței, îți stau permanent la dispoziție și te pot sfătui în cazul în care dorești o asigurare CASCO personalizată pe nevoile tale, sau dacă dorești să afli mai multe detalii despre asigurarea CASCO la preț de RCA.

Au fost situații în care ți-ai fi dorit să ai și tu o poliță CASCO?

Asigurari Contactless ©2021-2024 All Rights Reserved

Acceptați consimțământul pentru a vizualiza acest lucru

Faceți clic pentru a permite Embedded Videos