Verificare Rovinieta

 
Vrei sa mai ajuți pe cineva? Da un share la acest tool!

Verificare Rovinieta

Inainte sa afli cum poti verifica valabilitatea rovinietei, trebuie sa stii ce este ea mai exact. Rovinieta reprezinta o taxa de drum, pe care toti soferii trebuie sa o plateasca, daca vor sa conduca autovehiculul pe soselele nationale. Aceasta este obligatorie, iar in cazul in care rovinieta este expirata sau inexistenta, conducatorii auto risca amenzi destul de mari. De asemenea, in cazul in care rovinieta nu este platita, soferii pot circula doar în interiorul localitatilor de resedinta.  

Citeste in continuare pentru a afla cum poti verifica valabilitatea rovinietei intr-un mod foarte simplu si usor, astfel incat sa te poti feri cat mai mult de problemele cu legea. 

Verificare rovinieta –  informatii utile pe care trebuie sa le cunoasca toti conducatorii auto din Romania

Pentru inceput, trebuie sa afli cand ai nevoie de rovinieta. Orice conducator auto trebuie sa cunoasca faptul ca rovinieta este foarte importanta pentru participarea la trafic pe soselele nationale. In lipsa unei roviniete valabile, masina nu poate fi pusa in functiune pe aceste drumuri. Astfel, este elementar ca in momentul in care vrei sa circuli dintr-un oras in altul, sa verifici valabilitatea rovinietei. 

De asemenea, este important de stiut care sunt drumurile pentru care ai nevoie de rovinieta. Acestea sunt: 

 • autostrazi;
 • drumuri express;
 • drumuri europene;
 • drumuri nationale principale si secundare
 •  

Rovinieta poate fi achitata pe diferite perioade de timp, in functie de bugetul pe care il ai si de timpul in care ai nevoie de aceasta.

Poti plati pentru:

 • o zi;
 • o saptamana;
 • o luna;
 • 3 luni;
 • 1 an
 •  

In cazul in care parasesti adesea orasul, atunci cel mai bine si rentabil este sa achiti rovinieta valabila 12 luni. 

Cat costa rovinieta?

Pretul rovinietei difera foarte mult de la o categorie auto la alta. Trebuie retinut faptul ca pentru categoria B, nu poate fi cumparata rovinieta pentru o singura zi. Deoarece majoritatea oamenilor folosesc autovehicule incadrate in categoria B, preturile rovinietei aferente acestei categorii sunt:

 • 7 zile – 6 euro;
 • 30 de zile – 16 euro;
 • 90 de zile – 36 euro;
 • 12 luni – 96 euro.
 •  

In cazul in care circuli fara o rovinieta valabila, trebuie sa stii ca aceasta fapta reprezinta o contraventie si se sanctioneaza cu amenda. Exista o multime de camere de rovinieta in Romania, care verifica instant daca aceasta este valabila sau nu. In cazul in care rovinieta este expirata, amenda se primeste prin posta. 

De asemenea, daca se intampla sa conduci pe soselele nationale fara rovinieta si esti oprit de politie, primesti amenda pe loc. 

Verificare rovinieta – pasi pentru a afla valabilitatea rovinietei online

Daca te intrebi cum verifici valabilitatea rovinietei, afla ca totul este foarte simplu si usor. Poti sa mergi la o benzinarie din drumul tau. Mai sus, verificarea rovinietei se face dupa numarul de inmatriculare si seria de sasiu, totul online. 

Daca nu gasesti nicio benzinarie in apropiere si nici nu ai timp pentru un drum in plus de fiecare data cand nu iti amintesti data de expirare ori uiti sa o platesti, trebuie doar sa apelezi la un serviciu nostru de alerte auto, care sa te ajute cu acest tip de informatie. El te poate atentiona atunci cand se apropie data de expirare a rovinietei si nu numai – asigurarea RCA si CASCO, ITP, inclusiv permis de conducere. Tot ce trebuie sa faci este sa introduci documentele si datele de expirare in aplicatie si sa scapi de griji! Cu alte cuvinte, cu ajutorul acestui serviciu, poti pleca mereu la drum fara stres si griji si fara a mai cauta prin toate actele termenele de valabilitate ale acestora. Ai totul la doar un click distanta, indiferent de tipul de telefon pe care il detii!

In concluzie, daca te pregatesti sa parasesti orasul, da cateva click-uri inainte, pentru a afla care este valabilitatea rovinietei masinii tale. 

Totul dureaza doar cateva minute si te scapa de plati nedorite venite din amenzi!

Sursa foto: Pixabay.com

Acceptați consimțământul pentru a vizualiza acest lucru

Faceți clic pentru a permite Embedded Videos