Asigurare Calatorie

Unul dintre elementele esentiale atunci cand calatoresti in strainatate este asigurarea. Indiferent de cat timp vei petrece in afara si indiferent de tara pe care o vizitezi, vei avea absoluta nevoie de asigurare de calatorie. Asigurarea de calatorie este atat de importanta, incat unele tari nu vor permite nici macar vizitatorilor sa intre in granitele lor fara acoperirea corecta.

Ce este asigurarea de calatorie?

Asigurarea de calatorie este o acoperire conceputa pentru a proteja impotriva riscurilor si pierderilor financiare care ar putea aparea in timpul calatoriei. O asigurare de călătorie de calitate poate să acopere o serie de riscuri la care nu te aștepți, cum ar fi întarzierea sau pierderea bagajelor, întreruperea sau anularea călătoriei, răspunderea civilă, pierderea documentelor, dar și riscuri speciale, precum falimentul companiilor aeriene, servicii necorespunzatoare la bordul avionului, anularea zborurilor de legatură sau chiar a plecării in sejurul programat.

Asigurare de calatorie – Ce acopera?

Asigurare de calatorie

Indiferent daca este vorba despre o vacanta sau de o calatorie in interes de afaceri, poate ca te-ai intrebat daca este necesar sa-ti faci si o asigurare de calatorie. Raspunsul este – depinde de ceea ce-ti permiti sa pierzi! Intelegand ce este si ce acopera asigurarea de calatorie, vei putea lua cea mai buna decizie atunci cand vei achizitiona un plan potrivit pentru tine.  

Iata care sunt principalele clauze acoperite de o asigurare de calatorie: 

 • Leziuni sau boli – asigurarea de calatorie te poate ajuta sa te protejezi de cheltuielile medicale in strainatate, pe care nu le acopera asigurarea standard de sanatate. Astfel, asigurarea de calatorie poate contribui la suplimentarea costurilor in cazul unor urgente medicale.  
 • Bagaj pierdut – asigurarea de calatorie poate ajuta la acoperirea cheltuielilor rezultate in urma bagajelor pierdute sau furate. Acest lucru este util mai ales daca o companie aeriana iti pierde bagajele. In SUA, de pilda, Departamentul Transporturilor (DOT) solicita companiilor aeriene sa compenseze zborurile de pana la 3.300 dolari pentru bagajele pierdute. In alte tari, rambursarea poate fi doar jumatate din aceasta suma.  
 • Anulari de ultim moment – asigurarea de calatorie poate ajuta la acoperirea costurilor care decurg din anularea calatoriei. Majoritatea statiunilor sau liniilor de croaziera nu vor oferi o rambursare completa in caz de anulare. Daca anulezi cu doua saptamani sau mai mult inainte, majoritatea statiunilor turistice vor percepe cel putin o taxa de anulare. Pentru ca se intampla circumstante neprevazute, este esential sa fii acoperit pentru orice eventualitate. 
 • Acoperire de raspundere civila fata de terti – uneori, o urgenta ar putea implica o paguba cauzata unei terte parti – persoana sau proprietate – in care cheltuielile pentru acestea ar trebui sa fie suportate de asigurat. Pentru a acoperi acest lucru, unele planuri de asigurare de calatorie ofera un beneficiu numit „raspundere personala”, in care compania de asigurari va acoperi cheltuielile pentru daune.

O asigurare scumpă sau o asigurare de călătorie ieftină?

Cele mai importante lucruri de luat în calcul când trebuie să alegeți asigurarea de călătorie, sunt riscurile acoperite de către asigurător. În funcție de aceste riscuri și de alte beneficii aduse de poliță va fi decis și prețul asigurării.

O asigurare ieftină acoperă în principiu câteva riscuri de bază: asistență medicală de urgență pentru accidente și îmbolnăviri, inclusiv pentru îmbolnăvire cu SarsCov2, transport de urgență, repatriere medicală și în caz de deces. Eventual și tratament dentar de urgență sau acoperirea cheltuielilor cu prelungirea călătoriei din motive medicale.

Trebuie să ții cont însă, că orice costuri medicale externe, pot ajunge la sume exorbitante, pe care nu îți vei dori să le plătești din buzunarul tău, așadar este important să alegi o asigurare de calitate care îți oferă o sumă mare de acoperire a acestor urgențe.

De asemenea, este important cum anume îți sunt acoperite eventualele costuri în caz de o urgență medicală în străinătate, există asigurări care îți vor rambursa suma de bani, dar tu vei fi responsabil să achiți costurile efectiv, la momentul efectuării serviciilor medicale, sau există asigurători care preiau direct cheltuielile medicale.

Trebuie să fii foarte atent și la cât ești de pregătit să te confrunți cu o situație de criză pe tărâmuri străine, dacă vei fi pregătit să îți acoperi costurile deplasării până la spital, medicamentele, eventualul tratament stomatologic, deoarece o asigurare ieftină nu îți va acoperi astfel de costuri.

Asig calatorie

Pot face o asigurare de călătorie daca sunt deja in străinătate?

Da. Cu toate acestea, dacă în momentul încheierii asigurării, nu te afli pe teritoriul României, polița va fi activă de la o dată ulterioară, după aproximativ 7-8 zile de la data emiterii acesteia. În această situație, în cazul unei daune, va trebui să faci dovada că ai părăsit România cu cel mult 4 săptămâni înainte de încheierea poliței.

Cu atât mai mult, în acest caz poți apela la serviciile mele și te voi ajuta să-ți alegi instant polița dorită, indiferent de locul în care te afli.

Care sunt diferențele între asigurarea de călătorie și cardul European de sănătate?

Cardul European de Sănătate este un serviciu gratuit, pe care îl poți solicita de la autoritățile române, dar care îți oferă access în spitalele din străinătate doar în cazuri extreme, de urgență și doar în clinicile publice, de stat. Din acest punct de vedere, asigurarea de călătorie îți va acoperi și eventualele costuri de la clinicile private.

Nu uitați. nu toate serviciile medicale gratuite din sistemul public din România, vor fi gratuite și în străinătate!

Asigurarea de călătorie, în anasamblu, cuprinde pe lângă asigurarea medicală și asigurări pentru pierderea/furtul bagajelor, de răspundere civilă, de anulare a călătoriei (Storno) etc. Este așadar un produs mult mai complex, care depășește sfera medicală la care se situează Cardul European de Sănătate.

Un alt lucru important despre asigurările de călătorie este că, în pricipiu, acestea se încheie pe o perioadă cuprinsă între 2-365 de zile. Așada, va fi mult mai profitabil pentru tine să îți faci o asigurare pe un an întreg în cazul în care te așteaptă multe călătorii la orizont.

După cum vedeți, sunt multe aspecte de luat în calcul la o asigurare de călătorie, de aceea este cel mai bine să discutați cu un broker de asigurări pentru a lua cea mai bună decizie și a vă bucura de vacanța meritată.

S-a întâmplat să aveți evenimente neplăcute în străinătate? 

Unde sa aplici pentru o asigurare de calatorie?

In functie de nevoile pe care le ai, poti aplica pentru o asigurare de calatorie atat fizic, prin intermediul unui broker, cat si online, pe Asiguraricontactless.ro, unde poti sa ceri oferta pentru o asigurare storno, in doar cativa pasi. 

Dar ce este o asigurare Storno? Acest plan vine in ajutorul turistilor care doresc sa asigure costurile nerambursabile ale vacantei in cazul in care aceasta trebuie anulata in cazul unui eveniment neprevazut.

Asigurare de călătorieAsigurare de calatorie Groupama 

Groupama ofera asigurare de pentru calatoriile in strainatate, iar oferta include:

 • ✅ urgente medicale
 • ✅ acoperire costuri carantina/izolare Covid-19 
 • ✅ Storno in cazul anularii calatoriei 
 • ✅ asigurare suplimentara pentru sporturi de sezon
 • ✅ raspundere civila individuala
 • ✅ asigurarea documentelor

Groupama ofera un interval de asigurare cuprins intre 3 zile si 1 an.

Asigurare de calatorie Allianz

Allianz ofera calatorilor asigurarea Voiaj, care include 3 planuri de acoperire teritoriala, in functie de destinatiile alese. Mai mult, anularea sau intreruperea calatoriei este acoperita in cazul imbolnavirii cu Covid-19.

In plus, cei care aleg oferta Allianz pot beneficia si de asigurare suplimentara, care sa acopere evenimente precum:

 • ✅ pierderea bagajelor
 • ✅ raspundere fata de terti
 • ✅ asigurare accident pentru persoane
 • ✅ Clauza Storno, care poate fi solicitata doar printr-un reprezentat Allianz

Proiect calatorie

Asigurare de calatorie online

Atunci cand pleci intr-o calatorie, de cele mai multe ori lucrurile pot merge conform planului, insa sunt si situatii in care pot aparea evenimente neprevazute, precum pierderea bagajului, o urgenta medicala sau anularea unui zbor. De aceea este indicat ca intotdeauna sa iei in considerare asigurarea de calatorie inainte sa pornesti la drum. 

Nu stii inca ce oferta sa alegi? Solicita oferta online in doar cativa pasi si te va ajuta sa gasesti varianta potrivita pentru nevoile tale. 

O asigurare de calatorie nu actioneaza doar ca o plasa de siguranta impotriva riscului de a suporta cheltuieli medicale neprevazute, ci si ca o garantie impotriva altor urgente legate care ar putea sa va strice calatoria – de exemplu pierderea pasaportului sau a bagajului inregistrat. 

Asadar, cand rezervi o calatorie costisitoare, pentru care ai economisit probabil mult timp, este bine sa iei in calcul o asigurare de voiaj, pentru a te asigura ca excursia va fi sigura si acoperita financiar!

Asigurari Contactless ©2021-2024 All Rights Reserved

Acceptați consimțământul pentru a vizualiza acest lucru

Faceți clic pentru a permite Embedded Videos