Asigurare CMR

*A se distinge asigurarea CMR de acordul internațional  CMR privind activitatea de transport, denumit și scrisoare  de trăsură. CMR-ul, sau scrisoarea de trăsură, reprezintă  documentul obligatoriu pentru transportul mărfurilor,  atunci când locul de încărcare al mărfii și locul de  descărcare sunt în țări diferite,iar cel puțin una dintre  aceste țări este membră CMR.*  

asigurarea cmr

Ce acoperă asigurarea CMR?  

Pierderea totală sau parțială a bunurilor transportate;  

Deteriorarea bunurilor transportate;  

  • Depășirea termenului de livrare.  
  •  

Atenție! Acoperirea oferită de asigurarea CMR, este destinată  exclusiv transportatorilor de mărfuri întrucât acoperă doar daunele  produse din vina acestora. Pentru protecția optimă a mărfurilor  transportate, există varianta asigurării CARGO.  

Unele companii oferă suplimentar și posibilitatea inserării unei  clauze care acoperă și situația furtului. Pentru a descoperi care sunt  acestea, nu ezita să ma contactezi aici  

 

Care este prețul asigurării CMR?  

Costul primei de asigurare CMR poate fluctua în funcție de  compania de asigurări pe care o alegi, însă se va ghida după  următoarele aspecte:  

  • Natura mărfurilor transportate;  
  • Detaliile privind vehiculul utilizat pentru transport; 
  • Suma asigurată;  
  • Existența franșizei.  
  •  

Spre exemplu, dacă optezi pentru franșiză în polița ta de asigurare  CMR, prima de asigurare va scădea proporțional cu aceasta.  

Este bine de știut că, din punct de vedere legislativ, polița CMR  este una facutativă . În practică însă, transportatorul de mărfuri  poate avea un real avantaj dacă deține o asigurare CMR.  

Reține totodată că asigurarea CMR este excelentă pentru un  transportator, dar îi este destinată și îl protejează pe acesta, nu  marfa transportată.  

Dacă dorești să îți protejezi marfa, optim este să închei o asigurare CARGO, despre care vorbim aici.  


Acceptați consimțământul pentru a vizualiza acest lucru

Faceți clic pentru a permite Embedded Videos