Calculator RCA

Primești polița RCA imediat prin email si whatsapp care are aceeași valabilitate în România cu cea printată.

Plătește cu cardul online și ai un drum în minus de făcut! Poți să comanzi asigurarea RCA, cu durată de valabilitate între 1 - 12 luni.

Descarcă aplicația din IOS sau Android.
Te anunțăm pe email și pe Whatsapp înainte de expirarea pentru RCA, ITP și Rovinietă.

calculator rca

Cum poți folosi calculatorul RCA?

Dacă vrei să îți cumperi online o asigurare auto, este necesar că înainte să poți analiză oferta tuturor asigurătorilor, astfel încât să alegi polița care te avantajează cel mai mult. Cea mai simplă modalitate prin care poți verifică care este cel mai mic preț, este accesarea unui calculator rca. Acest pas se face tot online și îți ia mai puțin de 2 minut să faci această verificare, astfel că îți poți cumpără asigurarea i doar câteva clipe. Poți folosi calculatorul de RCA extrem de simplu, astfel că orice persoană se poate descurcă cu acesta. Toate informațiile de care ai nevoie, se află la câteva secunde de ține, astfel că le poți accesa în orice moment. Ai nevoie de doar de talonul mașinii și de buletin pentru a face această verificare. După ce introduci seria de șasiu, celelalte informații se vor completă automat. Va fi necesar să scrii anumite detalii despre proprietarul mașinii, adresa care apare trecută în talon și perioada pentru care doreșți să închei asigurarea. Pentru mașinile cumpărate din țară, poți cumpără o asigurare pentru o luna, 6 luni, sau un an.

mașină a devenit o necesitate, însă achiziția acesteia aduce cu sine și foarte multe responsabilități. Este important să fii întotdeauna la curent cu toate modificările care apar în codul rutier și să te asiguri că vehiculul tău se află mereu în stare bună de funcționare, pentru că această să nu reprezinte un risc pentru ține sau pentru ceilalți participanți la trafic. De asemenea, nu uită că actele mașinii tale sunt extrem de importante în rolul tău de șofer, deci trebuie să le ai la ține în permanentă, de fiecare dată când conduci. Printre cele mai importante acte pe care mașină ta le are, se numără rovinieta, ITP-ul, sau asigurarea. Fără acestea, riști să primești o amendă destul de consistentă, sau chiar să rămâi fără talonul mașinii, astfel că este recomandat să le reînnoiești de fiecare dată când este necesar. Din fericire, odată ce a avansat tehnologia, s-au dezvoltat și modalitățile prin care poți achiziționa aceste acte, astfel că mediul online a devenit cea mai ușoară cale prin care îți poți cumpără o asigurare pentru mașină. Cum știi ce polița de asigurare ți se potrivește? Într-o mare largă de posibilități, care sunt asigurătorii care au cea mai bună oferta? Dacă vrei să știi toate informațiile de care ai nevoie pentru a lua cea mai bună decizie pentru ține, rămâi alături de acest articol plin de detalii importante, care cu siguranță te vor ajută să achiziționezi cea mai bună polița de asigurare RCA.

Ce este asigurare RCA?

Atunci când îți achiziționezi un autoturism, trebuie să te pregătești din timp pentru toate actele pe care trebuie să le întocmești, astfel încât să poți circulă în norme legale, pe orice drum. Asigurarea de Răspundere Civilă Auto, este o asigurare obligatorie, pe care trebuie să o reînnoiești periodic, la 1,6 sau 12 luni. Dacă te întrebi cu ce îți este de folos această asigurare, răspunsul este foarte simplu. Această polița de asigurare poate prelua costurile, în cazul în care ești vinovat de un accident auto, indiferent dacă această a provocat doar daune materiale, sau nu. În funcție de polița de asigurare pentru care optezi, sumele asigurate pot fi mai mici sau mai mari, astfel că acestea pot acoperi costurile unei reparații auto, sau chiar a unor daune morale, în caz de deces sau vătămare corporală. Dat fiind faptul că RCA-ul este obligatoriu prin lege, orice șofer trebuie să încheie o polița cu o societate de asigurări, pentru a fi protejat în cazul în care provoacă un accident. De asemenea, prin natură ei, și tu poți beneficia de asigurarea auto a altui participant la trafic, în cazul în care acesta îți accidentează mașină. Scopul principal al acestei asigurări, este că fiecare păgubit, dacă suferă anumite daune (indiferent de natură lor), să primească ajutorul de care are nevoie, fără să existe riscul că acesta să rămână fără vehicul, sau să nu beneficieze de o anumită suma de bani în cazul vatamarii corporale. Dacă eșți proprietarul unei mașini, ai obligația de a achiziționa o asigurare auto, atât în momentul în care cumperi automobilul, cât și în momentul în care asigurarea existența expiră. Este important de știut, faptul că persoanele juridice sau fizice care folosesc o mașină în alte situații în afară ce cele uzuale (antrenamente, curse legale), sunt scutite de la plata acestei polițe. De asemenea, trebuie să știi că asigurarea auto nu acoperă orice incident prin care poate trece mașină ta. Printre cele mai importante excepții, se numără următoarele: Asigurătorul nu acoperă costurile în cazul în care șoferul mașinii asigurate se află sub influență alcoolului sau al altor substanțe care alterează atât starea de sănătate, cât și capacitatea șoferului de a conduce. Dacă incidentul s-a produs în timp ce șoferul săvârșea diverse acțiuni ilegale. Stări de catastrofă naturală sau stare de război.

Diferența între RCA și CASCO

Dacă ești deja șofer, știi deja cât de multe costuri implică un autoturism, astfel că nu îți dorești neapărat să crești și mai mult sumele pe care le plătești periodic pentru această. Totuși, dacă ai nevoie și de garanție suplimentară, poți opta și pentru o asigurare de tip CASCO. Spre deosebire de asigurarea RCA, această este facultativă, ceea ce înseamnă că rămâne la alegerea ta dacă vrei să optezi sau nu și pentru această polița. CASCO te ajută să îți acoperi reparația pentru propria mașină mașină, atât în cazul unui accident, cât și în cazul în care vehicului este avariat în parcare, sau în alte contexte, care nu implică și alți participanți la trafic. În timp ce orice asigurare RCA acoperă daunele petrecute atât în țară cât și în afară granițelor (Spațiul UE), varianta standard a poliței CASCO, este valabilă doar în România. Totuși, dacă optezi pentru varianta full a acestei asigurări, beneficiezi de beneficii și în afară țării.

masina rosie

Asigurare auto – Cumpără online

Atunci când îți achiziționezi o mașină, trebuie să fii conștient de faptul că sunt câteva acțiuni obligatorii pe care este nevoie să le faci periodic. Una dintre acestea este reprezentată de încheierea unei polițe de asigurare RCA. În cazul în care nu ești familiarizat cu gama de prețuri pentru RCA, pe site-ul nostru găsești un calculator de asigurări auto care funcționează că un simulator pentru viitoarea ta asigurare auto. Dacă nu mai știi până când ai asigurare la mașină, poți încerca și instrumentul nostru de verificare RCA și te poți documenta despre procedeul de decontare directă a RCA-ului. Chiar îți recomandăm să faci acest lucru având în vedere cât de mari pot fi amenzile dacă circuli pe drumurile publice fără să ai RCA pe autoturism. Poți face și o verificare pentru ITP sau rovinieta, astfel încât să fii sigur că nu vei fi pus în situații neplăcute.

Încheierea online a unei polițe de asigurare, îți oferă o serie de beneficii importante, astfel că este indicat să iei în considerare această oportunitate:

✅ Scapi de drumurile lungi și de cozile obositoare

✅ Ai posibilitatea de a verifică rapid oferta tuturor asigurătorilor de pe piață

✅ Primești instant asigurarea auto prin email - această are aceeași valabilitate că și cea pe care o primești în format fizic

✅ Ai garanția că alegi cel mai mic preț de pe piață

✅ Plata efectuată este securizată de cardul tău bancar

✅ Primești asistență imediată și gratuită

✅ Ești înștiințat printr-o notificare înainte de expirarea asigurării

✅ În caz de dauna, ți se oferă o mașină la schimb, pe perioada reparației

Asigurări RCA pe o luna

Asigurarea obligatorie de tip RCA, se încheie pe o perioada determinată, de la 1 luna, 6 luni sau un an. Totuși, este mult mai convenabil să optezi pentru o polița cu o perioada cât mai mare, pentru că de regulă, această este mult mai ieftină. Dacă achiziționezi o mașină, este necesar să optezi pentru o asigurare în vederea înmatriculării, însă în acest caz, este recomandat să alegi asigurarea pe o luna.

cauciucuri iarna

Asigurare RCA online - scapă de drumurile inutile! 

Mediul online a devenit cea mai rapidă modalitate prin care îți poți face cumpărăturile, îți poți plăți facturile, sau poți face diverse programări, care altfel te-ar face să pierzi foarte mult timp. Pentru a evita drumurile inutile pentru achiziționarea poliței de asigurare, optează pentru cumpărarea ei online. La doar un click distanță, ai posibilitatea de a verifică oferta fiecărui asigurător în parte, astfel încât să poți alege cea mai bună varianta. De asemenea, după achiziționarea asigurării, îți poți verifică tot online tipul de asigurare pentru care poți opta, în cazul în care ai nevoie urgență de această, dar nu o deții fizic. 

Așadar, asigurarea RCA este obligatorie, ceea ce înseamnă că trebuie să plătești această polița ani buni, pe toată perioada în care deții un automobil. De aceea, este important să optezi pentru un asigurător care îți satisface toate nevoile și îți oferă beneficiile de care ai nevoie.

Asigurări Groupama

Groupama reprezintă unul dintre marii lideri de piață, fiind o companie internațională, extrem de cunoscută și de apreciată. Această îți pune la dispoziție multe beneficii, precum calcularea, achiziționarea și verificarea poliței de asigurare, online. De asemenea, ai posibilitatea de a opta pentru serviciul de decontare directă. Acesta reprezintă un serviciu auxiliar, foarte popular, pe care nu eșți obligat să îl achiziționezi. Totuși, dacă alegi să cumperi și acest serviciu, vei trece mai ușor peste incidentele din trafic, întrucât situația se rezolva mult mai rapid. Verifică lista completă cu riscurile asigurate pentru Groupama.

Asigurări Grawe

Asigurarea RCA este obligatorie pentru orice șofer, întrucât această îți sare în ajutor în momentul în care întâmpini o situație neplăcută în trafic. Cei de la Grawe îți pun la dispoziție o oferta de nerefuzat, ușor de accesat și de analizat. De asemenea, tot la această societate poți opta și pentru serviciul CASCO, care îți oferă o protecție suplimentară.

Verifică lista completă cu riscurile asigurate pentru Grawe.

Asigurări Omniasig

Societatea Omniasig reprezintă unul dintre cei mai importanți lideri din acest domeniu, având o vechime destul de mare pe această piață, lucru ce i-a adus acestui asigurător foarte mulți admiratori. Cei de la Omniasig îți pun la dispoziție o oferta avantajoasă, cu limite de despăgubire destul de mari, atât în cazul unor daune materiale, cât și în cazul vătămării corporale.

Verifică lista completă cu riscurile asigurate pentru Omniasig.

Asigurări Generali 

Dacă îți doreșți o asigurare completă, care să îți ofere o multitudine de beneficii, poți alege să închei o polița de asigurare cu cei de la Generali. Aceștia îți pun la dispoziție atât o asigurare RCA avantajoasă, cât și două variante de CASCO pentru care poți alege, sau chiar o asigurare completă în cazul în care transporți mai multe persoane.

Verifică lista completă cu riscurile asigurate pentru Generali.

Asigurări Allianz Țiriac 

Firma Allianz Țiriac are o reputație de neclintit și servcii impecabile. De asemenea, în ceea ce privește achiziționarea unei polițe RCA, aceștia beneficiază de un program plin de avantaje. Această societate reprezintă o alegere perfectă dacă îți doreșți o polița ușor de achiziționat, protecție juridică și asigurare completă.

Verifică lista completă cu riscurile asigurate pentru Allianz Tiriac.

Asigurări Axeria

Cei de la Axeria îți pun la dispoziție o oferta fresh, plină de beneficii. Dacă urmează să pleci într-un concediu în afară țării, poți stă liniștit. Ai posibilitatea de a opta pentru o polița de asigurare care îți oferă o acoperire destul de mare în dincolo de graniță, întrucât alături de RCA, primești și Cartea Verde.

Verifică lista completă cu riscurile asigurate pentru Axeria.

Asigurări Asirom

Asirom este o societate care oferă mai multe servicii, printre care și o polița RCA extrem de avantajoasă. De asemenea, această firma îți pune la dispoziție atât serviciul de decontare directă, cât și Cartea Verde, astfel încât să poți călători fără probleme în afara țării.

Verifică lista completă cu riscurile asigurate pentru Asirom.

Asigurări Hellas Direct

Hellas sunt o companie de asigurări cu accent pe tehnologie digitală și oferă soluții full-stack, bazate pe tehnologii avansate și inteligență artificială. Compania a intrat în piața din România cu un produs de asigurare de răspundere civilă auto, care va fi distribuit prin intermediul sucursalei lor și prin intermediul brokerilor de asigurări.

Verifică lista completă cu riscurile asigurate pentru Hellas.

Sfaturi pentru a alege polița de asigurare RCA 

Asigurarea RCA este ușor de achiziționat, mai ales dacă optezi să faci acest lucru online. Există o paleta largă de asigurători din care poți alege, astfel că este important să studiezi foarte bine piață înainte de a lua o decizie. De asemenea, trebuie să verifici că societatea respectivă să fie autorizată de A.S.F, pentru a știi că totul se desfășoară conform legii. Datorită faptului că tehnologia avansează rapid, poți scapă acum de drumurile obositoare către sediul unui broker, întrucât poți comandă asigurarea online, în doar câteva secunde, după care o primești în format electronic. După ce ai completat formularul și ai ales o anumită polița de asigurare, compania pe care ai ales-o, trebuie să își asume răspunderea alături de ține, în calitate de client, toate responsabilitățile. Totuși, este important să te asiguri că documentul pe care îl completezi este valid, iar pentru a face acest lucru, este necesar să fii atent la următoarele informații.

  • ✅ Perioada de valabilitate a asigurării

  • ✅ Limitele pentru despăgubiri

  • ✅ Informațiile despre client și despre firma asiguratoare

  • ✅ Clasa bonus-malus

  • ✅ Datele despre automobilul tău

  • ✅ Țările în care este valabilă polița de asigurare

 Dacă îți dorești o polița sigură, pe care să o poți cumpără imediat, poți opta pentru unul dintre cei mai mari asigurători de pe piață. Așadar, ai mai jos o lista cu cei mai mari 9 asigurători care îți pun la dispoztie o polița de asigurări online.

RCA ieftin pentru mașina ta

Ai în plan să îți schimbi mașină? Dacă achiziționezi un model second hand, nu uită să faci și o verificare a istoricului auto, că să fii sigur că ai făcut cea mai bună alegere. Apoi, după ce te-ai convins că mașină nu are nicio problema, poți apela la un calculator RCA auto pentru a-ți face o idee asupra prețului pentru asigurarea obligatorie.

Acum îți poți face asigurare auto online, în doar câteva minute. Ai multe variante de asigurare RCA online disponibile, însă pe asiguraricontactless.ro vei găsii asigurare RCA ieftină, prietenoasă cu bugetul tău. În afară de asigurări RCA online, la noi îți poți face și asigurare CASCO. Poți discuta cu un broker de asigurări RCA inclusiv pentru realizareaunei amiabile, așa că apelează cu încredere la serviciile noastre.

FAQ

Este obligatorie asigurarea auto RCA?

Toți proprietarii de vehicule sunt obligați prin lege să încheie o asigurare RCA. Dacă deții un autovehicul și nu închei asigurarea obligatorie RCA sau nu o menții valabilă în mod continuu, savarsesti o contravenție sancționabilă cu: amendă de la 1000 RON la 2000 RON, reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor de înmatriculare/înregistrare, până la prezentarea documentului privind încheierea asigurării RCA. (Legea nr.136/1995, cu modificările și completările ulterioare; Ordonanță de Urgență nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare).

Cât costă asigurarea auto RCA?

Prețul asigurării RCA este variabil în funcție de mai mulți factori: perioada dorită, informații tehnice despre autovehicul (categoria din care face parte, marca, capacitate cilindrică, putere, număr locuri, masă maxim autorizată, anul fabricației) și informații legate de șofer (vârstă, istoric accidente).

Cât durează să obțin o oferta de asigurare rca?

Solicitarea unei oferte de asigurare RCA poate fi un proces foarte rapid. Aplicarea online poate duce la obținerea ofertelor de la toți asiguratorii în câteva minute. În cazul în care se aplică prin intermediul unui birou sau agent de asigurări, procesul poate fi mai lung, din cauza necesității prezentării fizice sau a așteptării ca agentul să gestioneze cererea. Utilizarea formularului de pe site-ul AsigurariContactless.ro poate reduce durata procesului la 2 minute.

Asigurari Contactless ©2021-2024 All Rights Reserved

Acceptați consimțământul pentru a vizualiza acest lucru

Faceți clic pentru a permite Embedded Videos