Asigurare de Viata

Asigurarea mea de viață la Groupama îmi oferă confortul necesar pentru a fi sigur că familia mea nu va avea nicio dificultate financiară în cazul în care se va întâmpla ceva cu mine. Și tot acest confort, mă costă mai puțin de 50 de lei pe lună!

Cu toate că am un venit stabil, știu că se poate oricând să fiu implicat într-un accident, să fiu atins de o boală gravă sau să ajung în incapacitatea de a mai aduce venituri pentru familie. Astfel că m-am asigurat!

Asigurare Viata Online

O asigurare ca a mea îți va oferi numeroase beneficii printre care și ajutorul financiar oferit familiei în caz de deces sau incapacitate de muncă, dar și beneficii suplimentare, la alegerea ta, prin care să-ți asiguri acoperirea eventualelor cheltuieli medicale sau de spitalizare din orice cauză, intervenții chirurgicale și acoperire în caz de arsuri sau fracturi și chiar exonerare de la plata primelor de asigurare în anumite cazuri.

Tu vei alege singur valoarea contractului și frecvența plăților, pot fi plăți lunare, trimestriale, semestriale sau anuale, în funcție de cum ai tu posibilitatea de a le plăti. Durata contractului va fi de asemenea la libera ta alegere, cu cât alegi o durată mai mare la un anumit asigurator, cu atât vei avea o primă mai convenabilă.

Chiar dacă nu ești în situația mea, de a avea copii în grijă, poți să fii responsabil de părinții sau de bunicii tăi, de partenerul de viață sau de alte rude care depind într-un fel sau altul de tine. Cineva, undeva, depinde de posibilitatea ta de a fi sănătos și în putere de muncă, astfel încât te face suficient de responsabil încât să te gândești la o astfel de asigurare.

Pot face o asigurare de viața pentru copilul meu?

Există și anumite produse pe piața de asigurări destinate exclusiv părinților, precum este asigurarea Majorat pe care am încheiat-o eu pentru copilul meu. În principiu, acestea sunt asigurări prin care tu asiguri viitorul copilului tău încă din prima zi a vieții lui, sau, în cazul unor asigurători care permit acest lucru, încă din momentul conceperii acestuia. Avantajul indubitabil al acestui produs constă în faptul că, dacă pe perioada contractuală părintele decedează, societatea de asigurări va prelua plata primelor, iar copilul tău va primi suma de bani la care te-ai angajat inițial, din grija societății de asigurare.

Asigurare de Viata

Exista asigurări de viața pentru persoane de pe peste 65 ani?

  1. Sunt și produse destinate seniorilor, persoanelor de peste 65 de ani, care nu doresc să ajungă o povară pentru familie și contribuie la o asigurare de viață care le asigură o anumită sumă în caz de deces, sumă care să acopere cheltuielile cu înmormântarea spre exemplu și care să nu pună restul familiei într-o situație de nesiguranță financiară.

Cel mai important lucru și care îți influențează direct costul poliței este vârsta ta și starea de sănătate. Cu cât înaintezi în vârstă și starea de sănătate ți se degradează, cu atât va fi mai împovărătoare pentru tine o asigurare de viață. Așadar nu neglija acest aspect!

Sunt extrem de multe particularități în cazul în care te hotărăști să-ți închei și tu o poliță de asigurare, iar sfatul meu este să apelezi la un specialist care să te îndrume. Eu te pot ajuta cu toate sfaturile necesare, cu toate recomandările acumulate în cei 25 de ani de experiență în asigurări și îți pot face o analiză de risc care să releve aspecte la care nu te-ai gândit că ar trebui asigurate. 

De asemenea îți pot oferi informații la care nu ai cum să primești acces altfel, spre exemplu îți pot spune care asigurător îți oferă asigurare de până la 89.000 de euro, fără să te oblige să-ți faci nici măcar un control medical, sau îți pot spune care sunt momentele cheie în care poți modifica anumite aspecte ale poliței tale de asigurare, precum suma asigurată, beneficiarii asigurării sau alte chestiuni administrative pe care altfel nu le poți accesa.

Nici nu este nevoie să ne întâlnim, putem face totul aici și să avem parte doar de un contact digital și responsabil!

Desi pare a fi o idee relativ moderna, conceptul de asigurari de viata este, de fapt, mult mai vechi decat se poate anticipa, el existand sub o forma sau alta de mai bine de 2000 de ani. Se pare ca tot Roma Antica a fost izvorul aparitiei si al ideii de asigurare de viata asa cum este ea cunoscuta si azi, atunci cand reformele militare ale lui Caius Marius – ce au avut loc in jurul anului 100 i.e.n – au prevazut infiintarea unui ajutor de funeralii pentru soldatii legiunilor. Principiul consta in colectarea unor anumite contributii voluntare de la cei care doreau sa participe la acest sistem garantandu-se ulterior cheltuielile ceremoniale in caz de deces precum si anumite sume de bani care reveneau mostenitorilor directi ai soldatului decedat. 

Conceptul a evoluat de-a lungul secolelor insa, in esenta, principiile de functionare au ramas aproape identice si anume plata unor cotizatii regulate in timpul vietii pentru ca, in caz de deces, urmasii asiguratului decedat sa beneficieze de anumite stipendii calculate in functie de durata planului de asigurare, sumele investite si acumulate si clauzele contractuale. 

Astazi, asigurarile de viata pot fi si veritabile instrumente de economisire si acumulare, deoarece la expirarea duratei contractului, daca evenimentul asigurat nu s-a produs, vei putea incasa valoarea primelor platite, precum si eventualele dobanzi si castiguri realizate din fructificarea investitiilor pe care firma de asigurare le-a realizat cu capitalul acumulat al persoanei in cauza. 

Alegerea unei asigurari de viata este o decizie ce tine de prevedere, responsabilitate si maturitate in gandire, iar optiunea pentru un program sau altul este in directa legatura cu suma vizata pe care compania de asigurare o va plati beneficiarilor politei si de bugetul pe care asiguratul il poate aloca pentru ca plata primelor sa fie confortabila si sa se poata desfasura in mod consistent pe o lunga perioada de timp.

Cum sa alegi cea mai buna asigurare de viata?

Asigurarea de viata nu mai este un produs de lux sau foarte costisitor, asa cum inca se mai poate crede. Procesul de incheiere a unei polite de viata nu mai este azi nici macar un sir de pasi si proceduri stufoase, asa cum se credea in trecut. De fapt, asigurari de viata se incheie automat in mod curent la orice imprumut bancar mai consistent pe care il accesezi pentru a achizitiona o locuinta, de exemplu. De asemenea, exista pachete de beneficii care includ si o polita de asigurare de viata la momentul cand semnezi un contract de angajare cu anumite companii care vor sa stimuleze, astfel, loialitatea angajatilor. 

Astazi se pot face asigurari de viata chiar si prin telefon sau, mult mai rapid si mai modern, in sistem online.   

Desigur, exista unele repere de care ar trebui sa tii cont atunci cand consideri ca este timpul sa achizitionezi o polita de asigurare de viata, repere care tin de buna informare privind compania cu care vei colabora, capacitatea financiara a acesteia, intelegerea rolului acestui serviciu, precum si unele date privind alegerea momentului inceperii unui astfel de contract, durata si sumele de plata. 

  • Intelegerea scopului unei asigurari de viata

De multe ori, o persoana obisnuita poate avea dubii in legatura cu scopul si finalitatea unei asigurari de viata. De la bun inceput, este bine sa intelegi ca un astfel de serviciu financiar este menit sa acopere riscul de deces al celui care a incheiat polita, iar sumele prevazute prin contract vor reveni beneficiarilor indicati de asigurat in polita la momentul producerii evenimentului. 

Acesta este rolul principal al fiecarei asigurari de viata, insa, pe langa acesta, mai pot exista si alte beneficii care nu privesc doar evenimentul principal, desigur, nedorit. Astfel, printr-o asigurare de viata se poate opta, suplimentar, pentru acoperirea unor evenimente de natura medicala, temporara sau permanenta, (boala sau invaliditate care pot rezulta in pierderea, pe o anumita durata de timp, a capacitatii de munca si de obtinere a veniturilor salariale, interventii chirurgicale, spitalizari din diverse motive si pe diverse durate etc.). De asemenea, se pot acoperi riscuri privind pierderea locului de munca din cauza unor evenimente independente de vointa asiguratului sau alte riscuri suplimentare conform ofertelor firmelor asiguratoare.

  •  Cand ar fi indicat sa faci pasul catre o asigurare de viata?

Desi oricine a trecut de varsta majoratului poate incheia o polita de asigurare de viata, de cele mai multe ori, in perioada tineretii, majoritatea gandurilor despre viitor au in vedere asigurarea unei cariere si a unei locuinte. Abia ulterior, cand se poate considera ca exista un anumit nivel de confort financiar, intervine si proiectia unei responsabilitati fata de viitor si fata de membrii familiei sau alte persoane dragi. Desigur, exista si o varsta maxima pana la care companiile de asigurari accepta incheierea unei polite de asigurare si aceasta din motivul evident al cresterii gradului de probabilitate al producerii riscului asigurat. Desi nu exista o practica unitara, unele firme de asigurari pot incheia polite de viata pana la maximul varstei de 60-65 de ani, desi sunt cazuri in care sunt acceptate si depasiri ale acestor limite. 

Desigur, limitele minime de varsta pot fi depasite, de exemplu, prin decizia parintilor de a oferi o protectie suplimentara copiilor de la nastere prin incheierea unor polite de viata si sanatate. In cazurile produselor de asigurare de viata cu acumulare de capital, se recomanda intrarea intr-un program de astfel natura la o varsta cat mai apropiata de cea a majoratului, pentru a aloca o perioada cat mai lunga componentei de acumulare si, evident, cresterii rentabilitatii. 

De asemenea, momentul incheierii unui imprumut ipotecar pentru achizitia unei locuinte este unul la fel de bun pentru incheierea unei asigurari de viata pentru a te asigura ca, chiar si in cazul unui eveniment nefericit, imobilul va putea fi pastrat de catre familie si in cazul in care se afla inca in perioada de functionare a creditului. De altfel, bancile isi iau masuri de prevedere in acest sens si majoritatea creditelor acordate sunt insotite de polite de acest tip, insa, desigur, poti opta si pentru variante superioare, cu mai multe avantaje, asa cum ar fi acoperirea costurilor studiilor copiilor. 

Care este durata maxima pentru care se poate incheia o asigurare de viata?

Este bine de stiut ca nu exista o perioada standard minima sau maxima pentru care se pot incheia asigurari de viata. Durata politei depinde de mai multi factori dintre care se pot enumera: varsta pe care o are asiguratul la momentul initierii contractului, starea acestuia de sanatate si alte elemente care sunt evaluate de fiecare asigurator in functie de politica proprie. Totusi, este bine de tinut cont ca in cazul unei asigurari de viata cu componenta de acumulare si economisire, se recomanda incheierea acesteia pe o perioada cat mai lunga, pentru a da timp suficient capitalului sa se acumuleze si sa produca beneficii.

Beneficiile celor mai bune asigurari de viata cu acumulare de capital

Deoarece este un bun de natura intangibila, o asigurare de viata poate parea ca nu ofera suficiente beneficii raportat la costurile acesteia. Totusi, exista variante de asigurari de viata cu o componenta de acumlare de capital sau chiar de investitii ale caror avantaje merita a fi enumerate. 

  • Siguranta financiara pe termen lung pentru asigurat si pentru familia acestuia

Odata ce sumele depuse ca prime de asigurare se acumuleaza de-a lungul anilor, se creeaza un capital de care se poate beneficia in functie de conditiile contractului de asigurare. De exemplu, se poate apela la fondurile acumulate prin retragere in caz de nevoie sau prin infiintarea unei rente viagere in limita sumelor acumulate. De asemenea, la finalul perioadei contractate, daca evenimentul asigurat nu s-a produs, se poate opta pentru prelungirea politei pentru a asigura continuitatea protectiei.  

  • Protectia sumelor acumulate

Pe intregul parcurs al contractului, asigurarile de viata garanteaza sumele acumulate prin plata primelor de asigurare si, desigur, plata despagubirilor in cazul producerii evenimentelor asigurate. 

  • Realizarea unor economii consistente

In mod special in cazul  asigurarilor de viata cu componenta de economisire sau de investitii se pot acumula sume de bani de care te poti folosi la nevoie. De exemplu, in cazul in care un copil al asiguratului are nevoie de bani pentru plata studiilor, se poate apela la suma acumulata prin componenta de economisire fara a mai fi nevoit sa apelezi la un credit costisitor.

  •  Completarea asigurarii de viata cu alte produse de protectie

O asigurare de viata poate fi accesorizata cu unul sau mai multe servicii financiare de protectie suplimentare, asa cum este cazul asigurarilor de invaliditate care pot acoperi o parte din venitul pe care il obtineai inainte de a se intampla un caz nefericit de pierdere partiala sau totala a capacitatii de munca. 

Asadar, asigurarile de viata sunt instrumente utile ce sunt folosite dupa o matura chibzuinta de persoanele care vor sa aiba un grad crescut de confort psihologic, stiind ca in cazul unor evenimente nedorite, dar care, totusi, se pot intampla oricand si oricui, exista o protectie care poate compensa cel putin in parte pierderea suferita de beneficiarii desemnati. 

 

Asigurari Contactless ©2021-2024 All Rights Reserved

Acceptați consimțământul pentru a vizualiza acest lucru

Faceți clic pentru a permite Embedded Videos