asigurare persoane si bagaje Uber sau Bolt

În acest articol vei află toate aceste informații, și vei putea înțelege de ce este o responsabilitate atât de mare pentru șoferi o astfel de cursa. Chiar dacă nu te gândești întotdeauna la pericolele existente, nu înseamnă că acestea nu pot să intervină pe parcursul unei călătorii.

Din fericire, există mai multe tipuri de asigurări menite să protejeze șoferii, pasagerii și bagajele acestora, dar și mașină implicată in accident. Îți dorești să faci parte dintr-o flota Uber sau Bolt, sau ești un simplu client al acestor servicii și vrei să afli ce presupune o asigurarea pentru persoane și bagaje, și de ce este o condiție obligatorie?

Află toate detaliile despre asigurarea pentru călători și bagaje necesare șoferilor de Uber și Bolt, condițiile prin care se aplică, și riscurile menționate.

Asigurare persoane și bagaje Uber sau Bolt: ce presupune și care sunt părțile asigurate

Companiile de transport au început să se dezvolte tot mai mult pe piață din România, în special în ultimii ani, când taxiul și transportul în comun nu mai sunt singurele variante de deplasare din principalele orașe. Printre acestea se află și Bolt sau Uber, care pe lângă o cursa rapidă, cu șoferi care conduc mașini selecționate după criterii precum vechime, și fiabilitate, vin la pachet și cu anumite riscuri, care trebuie luate în calcul încă de la început, pentru a face tot posibilul că acestea să fie evitate, sau riscul să fie redus la minimum. Acesta este și scopul unei asigurări pentru călători și bagaje, care trebuie încheiată de către șofer, în mod obișnuit, însă pot există excepții în cazul unei flote administrate de către un manager care își ia această responsabilitate asupra sa.

asigurare persoane si bagaje

O asigurare pentru bagaje și persoane Uber este încheiată pentru momentele în care vehiculul este implicat într-un accident, din care rezultă fie rănirea pasagerilor, fie deteriorarea bagajelor acestora. Aceeași situație se aplică și în cazul Bolt, sau a altor companii asemănătoare, însă și taxiurile clasice sunt obligate să dețină un astfel de document. Suma acesteia poate să varieze, la fel că în cazul oricărei alte asigurări, în funcție de brokerul la care apelezi, și se încheie atât pe persoană fizică autorizată, cât și juridică. Pe lângă această, mai este necesară și o asigurare RCA, iar pentru un plus de siguranță se poate încheia și o asigurare CASCO, care deși nu este obligatorie, oferă anumite avantaje care nu sunt deloc de neglijat.

drum ungaria

Asigurare de răspundere față de călători și bagaje: situațiile în care se aplică și limitele răspunderii

A venit momentul să afli situațiile în care se aplică asigurarea de bagaje și călători, pentru a înțelege care sunt cazurile în care ești acoperit, atât în calitate de șofer, cât și de pasager, în timpul unei curse obișnuite. În primul rând, în calitate de pasager beneficiezi de despăgubirea avariilor produse asupra bagajelor tale, în cazul în care mașînă este implicată într-un accident. În al doilea rând, dacă în timpul unui accident ești rănit, și este necesară o intervenție medicală, deplasare la spital, sau alte îngrijiri de specialitate, trebuie să știi că toate acestea sunt acoperite, astfel că nu trebuie să suporți tu, în calitate de pasager, aceste cheltuieli. De asemenea, această situație se transferă și către șofer, care nu este nevoit să achite toate aceste sume din propriul buzunar. O asigurare de călători și bagaje bolt acoperă și situațiile cele mai grave, care se soldează cu decesul pasagerului.

De asemenea, trebuie să știi că această asigurare este valabilă din momentul în care șoferul staționează pentru a te aștepta, atunci când anunță în aplicăție acest lucru, până în momentul încheierii cursei. Răspunderea ei se aplică și în momentul staționării, dacă bagajele sunt lăsate în interiorul mașinii. Acest tip de asigurare oferă o garanție în plus în timpul oricărei curse, fiind un real ajutor atât pentru pasageri, cât și pentru șoferi. Verifică acum toate detaliile legate de încheierea acesteia, dar și condițiile impuse de fiecare companie de transport în parte. Sursă foto: vista.com

Alte Articole
Impozit auto 2024 » ce acte îți sunt necesare și cum se calculează impozitul auto
14apr.

Impozit auto 2024 » ce acte îți sunt necesare și cum se calculează impozitul auto

Deținerea unui autoturism implică, de cele mai multe ori, o responsabilitate mare. Este important că în momentul în care deții un vehicul să fii întotdeauna cu taxele la zi și să aibă efectuată Inspecția Tehnică Periodică (ITP), pentru a fi sigur că funcționează în parametri normali. Având în vedere legea de pe teritoriul României, deținătorii […]

Leasing operational ᐈ ce este leasingul operational si cum se aplica?
26mart.

Leasing operational ᐈ ce este leasingul operational si cum se aplica?

Orice persoană juridică trebuie să știe ce înseamnă leasing operațional, în ce fel de situații se poate aplică, ce beneficii are și nu numai. Ei bine, iată toate informațiile de care ai nevoie legate de acest aspect, care îți vor fi de folos dacă și tu vrei să apelezi la leasingul operațional pentru firma ta! […]

Ai RCA la Euroins? Ce trebuie să știe milioane de șoferi ▷
19mart.

Ai RCA la Euroins? Ce trebuie să știe milioane de șoferi ▷

În urma deciziei Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) din data de 17.03.2023 de a retrage autorizația de funcționare a companiei Euroins și de a cere insolvența acesteia, este posibil să vă întrebați dacă polița dumneavoastră RCA la Euroins este încă valabilă. Mai este valabilă polița mea RCA la compania Euroins? Conform prevederilor legale, toate polițele […]


Acceptați consimțământul pentru a vizualiza acest lucru

Faceți clic pentru a permite Embedded Videos