CINE POATE DESCHIDE DOSARUL DE DAUNĂ?Dosar de dauna euroins 14

  • ✅ Asiguratul/păgubitul
  • ✅ Utilizatorul bunului achiziționat în leasing
  • ✅ Clientul proprietar al bunului asigurat/avariat
  • ✅ Împuternicitul legal al celor de mai sus.
  •  

Ideal este ca atât șoferul vinovat de accident, cât și cel păgubit, să se prezinte în fața asiguratului, pentru a nu se targiversa procesul de despăgubire.

Notificarea în vederea deschiderii dosarului de daună, va trebui depusă în maxim 5 zile de la data producerii accidentului și poate fi efectuată telefonic, în scris sau direct din aplicație. 

În cazul nefericit în care accidentul rutier s-a soldat și cu victime, va fi necesar pe lângă cele enumerate mai sus, să fie prezentat și Documentul tip “Anexa 2” (eliberat de Poliţie) şi autorizaţia de reparaţie.

dauna euroinsCARE SUNT TERMENELE DE PLATĂ ALE DESPĂGUBIRILOR RCA?

Din momentul în care ați prezentat toate documentele asigurătorului și acesta a constatat dauna prin inspectorii proprii, veți înainta o cerere de despăgubire către acesta.

Asigurătorul are la dispoziție 30 de zile în care să vă răspundă la cererea înaintată, respectiv să o aprobe, să o refuze parțial sau să o refuze total.

Dacă cererea a fost aprobată și sunteți de acord cu despăgubirile propuse de asigurător, mai începe un termen de 10 zile în care acesta trebuie să efectueze plata despăgubirilor.

Eu îți propun să apelezi la mine pentru orice nelămuriri ai legate de dosarul daună sau de acordarea despăgubirilor.

Mă găsești aici și putem discuta în orice moment.

Alte Articole
Leasing operational ᐈ ce este leasingul operational si cum se aplica?
26mart.

Leasing operational ᐈ ce este leasingul operational si cum se aplica?

Orice persoană juridică trebuie să știe ce înseamnă leasing operațional, în ce fel de situații se poate aplică, ce beneficii are și nu numai. Ei bine, iată toate informațiile de care ai nevoie legate de acest aspect, care îți vor fi de folos dacă și tu vrei să apelezi la leasingul operațional pentru firma ta! […]

Ai RCA la Euroins? Ce trebuie să știe milioane de șoferi ▷
19mart.

Ai RCA la Euroins? Ce trebuie să știe milioane de șoferi ▷

În urma deciziei Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) din data de 17.03.2023 de a retrage autorizația de funcționare a companiei Euroins și de a cere insolvența acesteia, este posibil să vă întrebați dacă polița dumneavoastră RCA la Euroins este încă valabilă. Mai este valabilă polița mea RCA la compania Euroins? Conform prevederilor legale, toate polițele […]

Impozit auto 2023 » ce acte îți sunt necesare și cum se calculează impozitul auto
14mart.

Impozit auto 2023 » ce acte îți sunt necesare și cum se calculează impozitul auto

Deținerea unui autoturism implică, de cele mai multe ori, o responsabilitate mare. Este important că în momentul în care deții un vehicul să fii întotdeauna cu taxele la zi și să aibă efectuată Inspecția Tehnică Periodică (ITP), pentru a fi sigur că funcționează în parametri normali. Având în vedere legea de pe teritoriul României, deținătorii […]

Acceptați consimțământul pentru a vizualiza acest lucru

Faceți clic pentru a permite Embedded Videos