Mașină la schimb fără costuri în caz de accident?masina gratuit

  1. În primul rând, este necesar ca șoferul vinovat să dețină o poliță RCA, astfel încât asigurătorul său să acopere cheltuielile cu mașina închiriată. Se poate de asemenea ca tu să fii prevăzător și să-ți incluzi o clauză de decontare directă în asigurarea RCA, astfel încât propriul tău asigurător să îți ofere mașina la schimb. Indiferent de varianta care ți se potrivește, costurile vor fi acoperite de către un asigurător.

Despre decontare directă, mă poți întreba mai multe aici. 

Apoi, mașina la schimb va proveni de la o firmă de închiriat mașini, iar legea prevede că pentru fiecare 4 ore de manoperă în service a mașinii avariate, beneficiezi de o zi de folosință a mașinii la schimb

Ex: 20 de ore de manoperă, vor echivala cu 5 zile în care șoferul păgubit are dreptul să beneficieze de mașina la schimb.

Nu în ultimul rând, este bine de știut că mașina pe care o veți primi, va face parte dintr-o clasă asemănătoare celei pe care ați condus-o.

Care este procedura pentru a obține o mașină la schimb?

masina in service

  • Deschiderea dosarului daună pentru mașină la schimb 

Pentru acesta veți avea nevoie de completarea constatului amiabil, de către ambele părți sau de documentele emise de Poliție, după caz. Mai multe detalii legate de procedura depunerii dosarului daună, găsiți aici.

  • Obținerea documentelor justificative

În urma deschiderii dosarului daună, veți primi o notă de constatare. Aceasta va fi dusă la service, iar acolo se va elibera devizul de reparație. În deviz se vor regăsi numărul efectiv de ore de manoperă necesare pentru reparația mașinii și se va putea astfel decide numărul de zile în care puteți beneficia de mașina la schimb.

Pe baza devizului veți primi și confirmarea de la asigurător.

  • Preluarea mașinii la schimb

După obținerea acestor documente, veți putea contacta firma de închirieri auto, care se va asigura că veți intra cât mai devreme în posesia mașinii la schimb. 

Pentru a afla care companii de închirieri sunt viabile pentru a vă pune la dispoziție o mașină la schimb, în urma producerii unui accident, nu ezitați să mă contactați aici. 

Sunt multe aspecte ale polițelor RCA sau CASCO pe care șoferii români nu le cunosc încă. Eu mă angajez să-ți ofer toate detaliile, în momentul în care vei încheia o poliță auto prin intermediul meu.

Urmărește video și vezi cât de ușor obții mașina de înlocuire la Autonom.

Alte Articole
Impozit auto 2024 » ce acte îți sunt necesare și cum se calculează impozitul auto
14apr.

Impozit auto 2024 » ce acte îți sunt necesare și cum se calculează impozitul auto

Deținerea unui autoturism implică, de cele mai multe ori, o responsabilitate mare. Este important că în momentul în care deții un vehicul să fii întotdeauna cu taxele la zi și să aibă efectuată Inspecția Tehnică Periodică (ITP), pentru a fi sigur că funcționează în parametri normali. Având în vedere legea de pe teritoriul României, deținătorii […]

Leasing operational ᐈ ce este leasingul operational si cum se aplica?
26mart.

Leasing operational ᐈ ce este leasingul operational si cum se aplica?

Orice persoană juridică trebuie să știe ce înseamnă leasing operațional, în ce fel de situații se poate aplică, ce beneficii are și nu numai. Ei bine, iată toate informațiile de care ai nevoie legate de acest aspect, care îți vor fi de folos dacă și tu vrei să apelezi la leasingul operațional pentru firma ta! […]

Ai RCA la Euroins? Ce trebuie să știe milioane de șoferi ▷
19mart.

Ai RCA la Euroins? Ce trebuie să știe milioane de șoferi ▷

În urma deciziei Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) din data de 17.03.2023 de a retrage autorizația de funcționare a companiei Euroins și de a cere insolvența acesteia, este posibil să vă întrebați dacă polița dumneavoastră RCA la Euroins este încă valabilă. Mai este valabilă polița mea RCA la compania Euroins? Conform prevederilor legale, toate polițele […]


Acceptați consimțământul pentru a vizualiza acest lucru

Faceți clic pentru a permite Embedded Videos