Asigurarile joaca astazi un rol central in viata umanitatii, deoarece sunt instrumente care asigura un anumit grad de protectie financiara indivizilor si familiilor acestora, atunci cand apar situatii de urgenta. Alegerea unei astfel de solutii pentru a investi in protejarea de situatii negative neprevazute este una dintre cele mai inteligente decizii pe care cineva le poate lua de-a lungul vietii, in deplin acord cu intelepciunea populara milenara care, prin proverbul “paza buna trece primejdia rea”, exprima, de fapt, esenta modului de functionare a unei asigurari moderne.

In acest articol vei afla care sunt cele mai bune solutii pe care un experimentat broker de asigurari online, asa cum este Andrei Horciu de la Asigurari Contactless. ti le pune la dispozitie, pentru ca tu sa alegi cea mai potrivita varianta, fara a fi nevoit sa pierzi timp cautand si comparand oferte de la fiecare societate de asigurari in parte.

Principalii asiguratori din piata romaneasca pe care ii poti regasi in portofoliul brokerului Asigurari Contactless 

Asigurarile sunt bazate pe sentimentul de incredere pe care oamenii il au, stiind ca un efort financiar scazut depus azi poate fi tradus in evitarea unuia semnificativ in viitor. De altfel, in Romania, se pare ca cetatenii acorda o incredere semnificativ mai mare brokerilor si societatilor de asigurare ale caror servicii le folosesc, decat institutiilor guvernamentale sau partidelor politice care se perinda la actul de conducere a tarii. 

Aceasta este si concluzia unui studiu de investigare a pietei de asigurari organizat sub egida Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania la nivelul lunii noiembrie 2020. Raportul a relevat cert, ca in Romania, consumatorii care detin, cel putin un tip de asigurare, tind sa aprecieze brokerii/intermediarii de asigurari si companiile de profil cu procente care se ridica la 34%, respectiv la 31%, spre deosebire de increderea de numai 20% in Guvernul si statul roman. Pe de alta parte, studiul arata ca circa 46% dintre romani isi fac griji fata de situatia lor financiara. 

Devine astfel, un lucru de la sine inteles nevoia oamenilor de a se asigura pentru neprevazut. Iata deci, in continuarea articolului, o scurta prezentare a celor mai puternice si mai sigure firme de asigurare, ale caror produse se pot regasi intr-un singur loc, in mod accesibil, online cu ajutorul brokerului de asigurari online, Asigurari Contactless. 

AllianzTiriac

Allianz-Tiriac Asigurari – traditia unui lider european in protejarea viitorului

Precursoarea actualei firme Allianz-Tiriac din domeniul asigurarilor este firma Asigurari Ion Tiriac sau ASIT, infiintata la initiativa cunoscutului om de afaceri si fost mare sportiv, de la zero, in anul 1994. Firma a avut un parcurs ascendent, atingand niveluri de top in clasamentul anilor ‘90 ai pietei de asigurari din Romania. 

In anul 2000, firma este achizitionata de grupul german Allianz, unul din cei mai mari asiguratori la nivel european, cu o istorie care porneste din anul 1890. Din acest moment, firma, beneficiind si de experienta acumulata de grup, si-a diversificat ariile de activitate in domenii majore, precum pensiile private, asigurari de sanatate si de viata. Domeniul asigurarilor auto ramane si el unul dintre pilonii fundamentali ai activitatii companiei.

Omniasig

Omniasig – unul dintre cei mai stabili asiguratori din Romania

Omniasig a trecut prin mai multe etape succesive de dezvoltare, de la momentul infiintarii firmei, in anul 1995. Dupa 10 ani de activitate, Grupul Vienna Insurance preia firma romaneasca Omniasig si trei ani mai tarziu, acelasi grup preia si divizia de asigurari a BCR.  Actualmente, denumirea completa a firmei este OMNIASIG Vienna Insurance Group (VIG), noua companie rezultand din fuziunea, in 2012, a companiei BCR Asigurari Vienna Insurance Group(VIG) cu OMNIASIG VIG. Timp de 25 de ani, firma a dezvoltat produse optime de asigurare aplecandu-se, in principal, asupra sectorului business-to-business.  

Groupama

Groupama Asigurari – un puternic grup financiar european cu o traditie seculara

Firma este parte a unui grup global de asigurari din Europa cu radacini in Franta, unde istoricul activitatii se intinde pe mai bine de un secol. Groupama Asigurari se poate lauda cu circa 1 000 000 de clienti persoane fizice si peste 80 000 persoane juridice, avand o retea extinsa de unitati teritoriale, care insumeaza 122 de sedii pe intreg teritoriul tarii. 

Grupul a achizitionat nu mai putin de trei companii locale de asigurari: OTP asigurari, Asiban, BT Asigurari, oferind azi o paleta diversificata de servicii de asigurari generale, auto, de proprietate, raspundere civila, agricole, de viata si de sanatate, produse care pot fi regasite cu cea mai mare usurinta, online, prin intermediul brokerului de asigurari online.

Signal Iduna – traditie germana in asigurari

Experienta si traditia germana a asigurarilor este reprezentata in Romania si de firma Signal Iduna. Compania este rezultatul fuziunii din anul 1999 intre doua firme germane de profil, Signal si Iduna Nova, a caror functionare neintrerupta trece de 100 de ani. Iduna Nova, infiintata in Germania in 1906 avea drept obiectiv asigurarile de sanatate si de viata, iar Signal, infiintata in 1907 era o initiativa a mestesugarilor de ajutorare a celor bolnavi. Azi, Signal Iduna este un puternic grup financiar german ,ce ofera siguranta si incredere clientilor sai prin produsele de asigurare adaptate fiecarei nevoi. 

Uniqa

Uniqa Asigurari – continuatoare a primei societati de asigurare private din Romania

Uniqa Asigurari are originea in firma romaneasca UNITA – prima companie de profil cu capital privat din Romania, infiintata chiar in anul 1990. Firma romaneasca a fost achizitionata in intregime de UNIQA Insurance Group in anul 2008.Noua firma rezultata, cu operatiuni pe piata romanească de profil, UNIQA Asigurari S.A., ofera azi servicii pentru circa 470 000 de clienti, adaptandu-si portofoliul la diversitatea cerintelor specifice consumatorilor locali. 

Generali

Generali Asigurari – societate cu puternice legaturi pe meleaguri romanesti si cu aproape 200 de ani de existenta

Istoria Generali, ca firma de asigurari, incepe in Italia de azi cu mai bine de 180 de ani in urma, cand este formata Compania Assicurazioni Generali Austro-Italiche – pe atunci o buna parte a teritoriului italian, fiind componenta a Imperiului Habsburgic. Chiar in 1835, la 4 ani de la infiintare, firma deschide prima filiala in Romania, la Braila, important centru comercial si portuar al vremii. In 1935 firma, care acum se chema GENERALA, devine lider absolut in domeniul asigurarilor in Romania. 

Dupa o intrerupere de zeci de ani, firma reapare in Romania in anul 1993, ajungand in 2017 in Top 3 al celor mai de incredere firme de asigurari din tara, mandrindu-se, in acelasi timp, cu plata rapida a daunelor si cu nivelul foarte scazut de reclamatii.   

Axeria

Axeria, companie de origine franceză, cu sediul în Lyon

Axeria Iard a fost achizitionata integral de catre grupul Watford Holdings Ltd, procesul de schimbare al actionariatului fiind finalizat in Aprilie 2021. Ulterior, Watford Holdings si Watford Re au devenit Somers Group Holdings si Somers Re, raiting-ul „A-” fiind reconfirmat de catre agentia de rating AM Best.

Aceasta tranzacție prin care Axeria Iard a fost achizitionata de catre Watford marcheaza un adevarat punct de cotitura in istoria companiei si plasează Axeria Iard intr-un grup international puternic si dinamic. Prin aceasta achizitie grupul Watford/Somers continua strategia de dezvoltare in piata Europeana post Brexit.

Ca urmare, Axeria Iard a infiintat sucursala Axeria Iard SA Lyon – Sucursala Bucuresti, in baza dreptului de stabilire (FOE), primul produs de asigurare oferit in piata din Romania fiind cel de asigurari de raspundere civila auto (RCA)

Business

De ce sa apelezi la un broker de asigurare online? 

Cu siguranta, avand la dispozitie o oferta atat de diversificata si un numar atat de mare de companii de asigurare, fiecare cu oferte proprii adaptate profilului fiecarui client, devine destul de greu si consumator de timp procesul de analiza a celei mai bune oferte, in functie de produsul cautat. 

De altfel, majoritatea covarsitoare a consumatorilor romani prefera, din acest motiv, sa fie ajutati de un consultant sau de o persoana care sa se ocupe de acest proces si care sa fie in masura sa raspunda la toate intrebarile si nevoia de detalii premergatoare incheierii unei polite de asigurare. 

De aceea, un broker de asigurari online este o solutie la indemana oricui, mai ales ca procesul de alegere a unei oferte este complet digitalizat si se poate desfasura din confortul propriei case, pe laptop sau direct de pe un telefon conectat la internet. Desigur, exista si posibilitatea de a discuta direct cu brokerul, care iti ofera toate detaliile de care ai nevoie privind pretul, avantajele sau daunele pe care polita dorita le acopera.  

Beneficiile lucrului cu un broker de asigurari sunt multiple:

Brokerul de asigurari poate oferi servicii personalizate fiecarui client in parte, in functie de nevoile concrete;

Ai posibilitatea de a ajunge la o decizie cat mai informata, dupa ce brokerul iti prezinta multiplele oferte existente in piata;

Brokerul de asigurari faciliteaza cu mult procesul de management al asigurarilor, atunci cand vine vorba de plati, reinnoire de polite, modificari sau rezolvarea diverselor probleme ce pot aparea;

De la un broker de asigurari poti primi o cantitate de informatii si clarificari semnificativ mai mare si mult mai rapid fata de cele pe care le-ai primi de la fiecare companie directa pe care ai contacta-o;

Brokerul de asigurari ofera avantajul incheierii politelor direct online, fara a mai fi nevoie sa te deplasezi la sediul companiei alese. De asemenea, vei fi ajutat de la distanta sa completezi formularistica necesara in vederea contracta

Principalele motive pentru care ar trebui sa te asiguri

Cu siguranta, asigurarea este un serviciu din categoria celor intangibile. Ceea ce achizitionezi, de fapt, este o promisiune ca daca ceva rau se va intampla (in esenta evenimentul asigurat), asiguratorul te va ajuta financiar, pentru a putea trece mai usor peste pierderile suferite. 

Asigurarile joaca rolul de a detine o rezerva strategica in cazurile de urgenta. Un caz de urgenta poate fi un accident cu masina, unde pot interveni asigurarile RCA si asigurarea CASCO, care vor finanta reparatiile masinii proprii sau daunele provocate altuia. 

De asemenea, se pot asigura marfurile transportate de vehicule comerciale impotriva pierderii sau distrugerii acestora prin asigurarile CARGO, care pot despagubi proprietarul marfii si exonera, astfel, carausul asigurat de o grea povara financiara. 

Preocuparea fata de incetarea existentei ar trebui sa fie prezenta in gandurile unei persoane prudente care, prin intermediul unei asigurari de viata poate aduce un sprijin celor dragi ramasi in urma in cazul decesului sau isi poate asigura resurse de trai in cazul pierderii capacitatii de munca din cauza unui eveniment nefericit. Acelasi rol de sprijin la nevoie il joaca si asigurarile medicale, cu ajutorul carora vei putea primi la timp si in caz de nevoie, un ajutor financiar, care sa-ti dea o sansa mai buna la restabilirea sanatatii. 

In afara de aceste situatii, asigurarea locuintei ar trebui sa fie una dintre preocuparile serioase ale unei persoane prudente, deoarece se pot intampla oricand evenimente naturale sau accidente (de la inundatii, furtuni, cutremure de pamant, incendii, explozii, distrugeri, etc.) care pot duce la avarierea sau distrugerea caminului familiei. 

Nu in cele din urma, asigurarea de calatorie este unul dintre produsele financiare care poate acoperi o serie de riscuri atunci cand faci deplasari in vacante sau in interes de afaceri si cand apar situatii in care ai nevoie de asistenta medicala de urgenta, repatriere medicala, tratamente de urgenta sau pierderea unor documente, anulari de zboruri sau intarzieri si pierderi de bagaje. 

Asadar, colaborarea cu un broker de asigurari este o idee excelenta, nu atat pentru comoditatea incheierii politelor de asigurare dorite, dar mai ales pentru a profita de experienta acumulata a acestor veritabili experti in domeniu, experienta care iti poate fi un real sprijin in alegerea celor mai eficiente si potrivite produse pentru tine. 

Alte Articole
Impozit auto 2024 » ce acte îți sunt necesare și cum se calculează impozitul auto
14apr.

Impozit auto 2024 » ce acte îți sunt necesare și cum se calculează impozitul auto

Deținerea unui autoturism implică, de cele mai multe ori, o responsabilitate mare. Este important că în momentul în care deții un vehicul să fii întotdeauna cu taxele la zi și să aibă efectuată Inspecția Tehnică Periodică (ITP), pentru a fi sigur că funcționează în parametri normali. Având în vedere legea de pe teritoriul României, deținătorii […]

Leasing operational ᐈ ce este leasingul operational si cum se aplica?
26mart.

Leasing operational ᐈ ce este leasingul operational si cum se aplica?

Orice persoană juridică trebuie să știe ce înseamnă leasing operațional, în ce fel de situații se poate aplică, ce beneficii are și nu numai. Ei bine, iată toate informațiile de care ai nevoie legate de acest aspect, care îți vor fi de folos dacă și tu vrei să apelezi la leasingul operațional pentru firma ta! […]

Ai RCA la Euroins? Ce trebuie să știe milioane de șoferi ▷
19mart.

Ai RCA la Euroins? Ce trebuie să știe milioane de șoferi ▷

În urma deciziei Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) din data de 17.03.2023 de a retrage autorizația de funcționare a companiei Euroins și de a cere insolvența acesteia, este posibil să vă întrebați dacă polița dumneavoastră RCA la Euroins este încă valabilă. Mai este valabilă polița mea RCA la compania Euroins? Conform prevederilor legale, toate polițele […]


Acceptați consimțământul pentru a vizualiza acest lucru

Faceți clic pentru a permite Embedded Videos