Asigurarea RCA este obligatorie pentru toata lumea iar alegerea unei companii de asigurari poate sa fie o sarcina extrem de dificila pentru oricine, mai ales atunci cand vine vorba de soferii aflati la inceput de drum. 

Avand in vedere ca majoritatea romanilor se uita doar la pret atunci cand incheie un contract cu o firma de asigurari, ai avea cu siguranta de castigat daca vei alege decontarea directa. Citeste mai jos pentru afla toate detaliile de care ai nevoie privind acest serviciu care te poate scuti de mult efort inutil si batai de cap.

Decontarea directa RCA: ce inseamna decontare directa si cum functioneaza RCA cu decontare directa?masina rosie

RCA-ul (Raspunderea Civila Auto) este actul prin care cei prejudiciati se vor asigura in cazul unui accident auto care a avut loc si a fost cauzat de asigurat.

Asigurarea RCA este obligatorie pentru toate persoanele, atat fizice cat si juridice, care detin un autoturism in Romania, dar pentru a intelege ce este mai exact decontarea directa, trebuie sa intelegi cum functioneaza sistemul clasic RCA.

Cum asigurarea RCA, spre deosebire de cea CASCO, va despagubi o persoana terta si nu asiguratul, procesul obisnuit poate sa nu fie neaparat cel mai placut din lume pentru persoana pagubita. Astfel, daca ai fost implicat intr-un accident si ai fost lovit fara ca tu sa fii vinovat, cel care a provocat ciocnirea va trebui sa te despagubeasca prin compania sa de asigurari. 

Daca accidentul a avut loc doar intre masina ta si a lui si pagubele sunt doar materiale, atunci nu trebuie sa fie implicata politia. Formularele vor fi completate de cei doi implicati in accident si vor fi depuse la compania de asigurari a celui vinovat. Ulterior, aceasta va elibera documentele care sunt necesare pentru repararea masinii. Bineinteles, acest proces poate sa fie unul anevoios si inutil de lung, in conditiile in care este posibil ca cel pagubit sa stea fara masina in aceasta perioada.

Ei bine, decontarea directa vine sa schimbe acest lucru. Decontarea directa este un serviciu optional prevazut in contractul RCA. Acesta permite ca in cazul unei daune care a fost provocata de un tert, tu te vei putea adresa direct propriului asigurator RCA si totul este contra cost. Asiguratorul tau RCA va face toate demersurile necesare pentru a te despagubi si, ulterior, el isi va recupera banii de la asiguratorul RCA al celui care a provocat accidentul in care ai fost implicat.

Realitatea este ca multi soferi nu cunosc nimic despre acest serviciu sau prefera sa nu plateasca in plus pentru a-si spori protectia in cazul unui accident. Cu toate acestea, avantajele sunt importante atunci cand vine vorba de RCA cu decontare directa si ar trebui sa tii cont de ele inainte sa iei o decizie.

RCA decontare directa: avantajele decontarii directe

far masina albastra

Avand in vedere ca nu sunt afectati in mod direct, majoritatea romanilor vor alege polita de asigurare in functie de pret. Acest lucru inseamna un pret mai scazut, insa problema este ca preturile scazute vin in cele mai multe cazuri si cu servicii de slaba calitate. Tocmai de aceea, in acest caz, decontarea directa a RCA vine in ajutorul tau. Procesul va merge mult mai rapid si, cel mai important, te vei putea baza pe propriul tau asigurator RCA, in care ai incredere. Este cu totul alta situatia atunci cand stii ca vei lucra cu firma pe care ai ales-o personal si nu vei fi nevoit sa astepti ca firma celui care a provocat accidentul sa se ocupe de toate procedurile. 

Asadar, decontarea directa a RCA reprezinta o modalitate mult mai buna prin care poti sa te protejezi si sa te asiguri ca totul va decurge fara probleme. Este adevarat, aduce si un cost in plus insa, cu siguranta, ca sunt bani bine cheltuiti. Daca vrei sa afli mai exact cat te-ar costa o asigurare RCA cu decontare directa, poti verifica si singur pe https://rca.asiguraricontactless.ro/.  

Scapa de batai de cap in caz de dauna!

In concluzie, o asigurare RCA cu decontare directa este cea mai buna varianta prin care scapi de grija accidentelor, in acelasi timp, de perioadele lungi de asteptare.

sursa foto: unsplash.com, crello.com

Alte Articole
Calculator RCA fără date personale 🔷 Aflați prețul de referință
22iun.

Calculator RCA fără date personale 🔷 Aflați prețul de referință

Un calculator RCA online fără necesitatea introducerii datelor personale este o resursă extrem de utilă pentru șoferii din România care doresc să obțină prețul de referință al asigurării RCA fără a furniza informații confidențiale despre ei înșiși. Acest instrument este conceput pentru a asigura confidențialitatea utilizatorilor săi, permițându-le să compare tarifele și să aleagă cea […]

RCA in Rate 🙌 Alege o asigurare rca în rate fara dobanda
21mai

RCA in Rate 🙌 Alege o asigurare rca în rate fara dobanda

Asigurarea RCA în rate este varianta convenabilă la care apelează din ce în ce mai multă lume, oferind flexibilitate și posibilitatea de calcul RCA online. Polița RCA este obligatorie pentru toată lumea, însă realitatea este că nu toți românii își permit să cheltuiască o suma destul de importantă pentru acest serviciu. Prețurile asigurărilor sunt în […]

Impozit auto 2024 » ce acte îți sunt necesare și cum se calculează impozitul auto
14apr.

Impozit auto 2024 » ce acte îți sunt necesare și cum se calculează impozitul auto

Deținerea unui autoturism implică, de cele mai multe ori, o responsabilitate mare. Este important că în momentul în care deții un vehicul să fii întotdeauna cu taxele la zi și să aibă efectuată Inspecția Tehnică Periodică (ITP), pentru a fi sigur că funcționează în parametri normali. Având în vedere legea de pe teritoriul României, deținătorii […]

Asigurari Contactless ©2021-2024 All Rights Reserved