Oriunde doriti sa incheiati asigurarea online verificati mai intai registrele entitatilor autorizate aici Registru ASF

Introduceti denumirea societatii aici ⤵️img-3

sau nume prenume intermediar aici ⤵️

Horciu Ioan Andrei RAF

Asigurarile sunt esentiale, pentru orice membru al societatii romanesti si nu numai. Atat pentru a beneficia de protectie serioasa, in situatiile dificile, cat si pentru a putea utiliza in conditii de legalitate unele dintre bunurile detinute, romanii au nevoie de asigurari. Daca detii o casa sau un autoturism, legea te obliga sa le ai asigurate. Vestea buna este ca piata asigurarilor din Romania este una foarte dezvoltata, iar progresul tehnologic din ultimii ani a facilitat si in tara noastra deschiderea catre optiuni tot mai avantajoase pentru clienti. 

O solutie moderna si devenita tot mai populara este aceea a asigurarilor incheiate in mediul online. Varianta de a apela la un agent intermediar care ofera servicii pe internet este una foarte utila si practica pentru oricine. Argumentele sunt numeroase. Printre ele, se numara confortul, rapiditatea si timpul economisit. In continuare, exista si semne de intrebare legate de aceasta zona a online-ului, majoritatea fiind ridicate pe teme de securitate. Exista o modalitate sigura si actuala prin care te poti asigura ca un agent de asigurari este unul onest. Mai exact, poti sa apelezi la verificare cod RAF agent asigurari.

Codul RAF reprezinta un reper excelent in lumea asiguratorilor, deoarece el nu poate fi obtinut in mod fraudulos si nu poate fi trucat. Baza de date a codurilor RAF este una publica si poate fi verificata de catre orice persoana fizica interesata sa studieze integritatea agentilor cu care interactioneaza. Afla din acest articol ce trebuie sa stii despre codul RAF si cui ii este atribuit. Descopera de ce este important un cod RAF si la cine trebuie sa apelezi daca vrei o asigurare RCA sau asigurare de locuinta in conditii de siguranta garantata.

Verificare cod RAF agent asigurari. Cod RAF: definitie si cine il poate detine

verificare cod raf

Autoritatea de Supraveghere Financiara este o entitate infiintata in anul 2013, care are rol de autoritate administrativa autonoma. Cunoscuta publicului larg mai ales prin intermediul acronimului A.S.F., aceasta entitate este una de specialitate. Este independenta, se autofinanteaza si are statut juridic. A.S.F. este principala autoritate la care se raporteaza si agentii de asigurari. De altfel, aceasta autoritate este cea care poate sa aloce agentilor de asigurari un cod RAF. 

Atunci cand vine vorba despre cod RAF, ce inseamna este prima intrebare a tuturor celor interesati despre aceasta notiune. Definitia data de A.S.F. explica faptul ca un astfel de cod are caracter unic si este o combinatie alfanumerica. Exista cod RAF si cod RAJ. Prima varianta este atribuita persoanelor fizice, in vreme ce a doua este varianta similara, dar care vizeaza exclusiv persoanele juridice. 

Sunt mai multe categorii de persoane fizice care pot avea atribuit un cod RAF. Aceasta clasificare este una utila si pentru a intelege mai bine ce statut este necesar sa obtina o persoana care activeaza in domeniul asigurarilor, pentru a putea intra in posesia unui cod RAF. Astfel, primesc cod RAF urmatoarele categorii de persoane fizice:

  1. Agenții imobiliari, asistenții, agenții auxiliari, asistenții auxiliari;
  2. Cmpaniile de brokeraj, agenții, agenții auxiliari, asistenții, asistenții auxiliari, agenții afiliați, instituțiile de credit și firmele de investiții;
  3. Brokerii în asigurări, personalul care se ocupă cu distribuția asigurărilor, în cadrul firmelor de investiții și instituțiilor de credit, subagenții, subagenții auxiliari, subasistenții, subasistenții auxiliari, subagenții afiliați.

Asadar, exista mai multe tipuri de entitati care pot solicita atribuirea unui cod RAF. Acest lucru nu este menit sa scada din importanta sau relevanta notiunii, ci doar sa sublinieze incadrarea in situatia de a putea solicita un cod RAF a brokerilor de asigurari. In cele ce urmeaza, vei descoperi de ce este relevant codul RAF si cum poti verifica seriozitatea unui agent de asigurari, prin intermediul acestui cod. 

Cod RAF asigurari. De ce este relevant pentru un agent de asigurari

In relatia cu un agent de asigurari, codul RAF poate sa reprezinte pentru tine o adevarata polita de asigurare. Nu este doar un joc de cuvinte, ci si un concept cat se poate de realist. Codul RAF reprezinta un reper foarte important, atunci cand vrei sa analizezi seriozitatea unui broker. Un motiv de baza consta in faptul ca acest cod se obtine doar dupa indeplinirea unor conditii foarte stricte si clare.

Cum se obtine un cod RAF unic

Pentru a putea oferi in mod legal o asigurare de viata sau o asigurare medicala, fiecare broker sau companie de asigurari trebuie sa treaca printr-un proces de autorizare. Acesta este incununat, in final, cu atribuirea unui cod RAF. Iata care sunt toti pasii pe care trebuie sa ii urmeze un potential broker de asigurari, pentru a putea sa activeze in domeniu:

Inscriere la cursuri autorizate de catre CSA (Comisia de Supraveghere a Asigurarilor) – se efectueaza cel putin 45 de ore de studii, asa cum este prevazut in normele legale. Cursurile se efectueaza in vederea calificarii in domeniul asigurarilor de viata, asigurarilor generale, asigurarilor de sanatate etc.;

  1. Efectuarea stadiului de practica – odata cu finalizarea cursurilor teoretice, fiecare potential broker trebuie sa efectueze un stadiu de practica la o companie de asigurari;
  2. Sustinerea examenului final – dupa ce au fost finalizate si orele de practica, se sustine un examen. Daca este trecut, candidatul primeste un certificat de absolvire al cursurilor autorizate si un cod RI (Registrul Intermediarilor). Codul RI este valabil timp de trei ani, dupa absolvirea examenului final.
  3. Semnarea unui contract – proaspatul agent autorizat poate, odata obtinut certificatul de absolvire, sa semneze o intelegere cu o companie specializata in asigurari;
  4. Solicitarea codului RAF unic – in baza codului RI, se solicita codul RAF unic;
  5. Obtinerea codului RAF unic – pe langa etapele descrise anterior solicitarii codului, exista si alte conditii obligatorii pentru ca o persoana sa poata ajunge sa detina cod RAF. Brokerul trebuie sa aiba varsta minima de 18 ani. De asemenea, este necesar ca el sa aiba cel putin studii medii. Daca toate aceste conditii sunt indeplinite, este eliberat codul RAF unic, iar doar atunci brokerul poate incepe sa vanda asigurari.

Cum si de ce se verifica un cod RAF

Asadar, codul RAF unic reprezinta o dovada clara, recunoscuta oficial de catre autoritatile statului, a faptului ca un broker de asigurari a parcurs toate etapele necesare pentru a presta aceasta activitate in mod legitim. Altfel spus, codul RAF reprezinta garantia ca o persoana care se prezinta drept agent de asigurari indeplineste toate conditiile pentru ca tu sa ai certitudinea ca este o entitate serioasa. 

Se stie, deci, care este relevanta codului RAF si de ce trebuie tinut cont de acest aspect, atunci cand cauti un partener de asigurari serios. Intrebarea pe care, probabil, o ai acum se refera la modalitatile de aflare si verificare a codului RAF unic. Pentru a afla codul RAF, este suficient sa consulti site-ul de prezentare al companiei sau agentului intermediar. 

In cazul in care informatia nu este disponbila in acest mediu, trebuie doar sa ceri codul brokerului. In situatia in care acesta nu are nimic de ascuns, ti-l va oferi imediat. Nu uita ca, in functie de statutul juridic al entitatii, codul RAF poate fi si cod RAJ (persoane juridice). 

Odata obtinut codul RAF, poate fi verificata existenta brokerului in Registrul Intermediarilor in asigurari. Acest registru este public pe site-ul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor inca din 2008. Daca sunt inscrisi in acest registru, agentii sunt intr-adevar autorizati si mandatati pentru a oferi asigurari persoanelor interesate. 

In functie de situatie, pentru a cauta o persona in Registrul Intermediarilor, poate fi suficienta si utilizarea numelui si a prenumelui. Insa o modalitate mult mai precisa si sigura este cea a unui cod RAF sau RAJ. Conform CSA, in registru sunt incluse toate informatiile pe care brokerii de asigurare autorizati si societatile similare le-au transmis institutiei.

Aceste informatii se refera la agentii de asigurare, subagentii de asigurare ai agentilor persoane juridice, angetii de asigurare subordonati persoane juridice (cum sunt IFN-urile sau institutiile de credit), asistentii in brokeraj sau personalul propriu al brokerilor. Autoritatea CSA recomanda tuturor persoanelor sa verifice existenta intermediarilor in asigurari in Registrul Intermediarilor. 

Cum sa inchei o asigurare online in siguranta

La fel ca multe alte domenii de activitate, si cel al asigurarilor a fost influientat puternic, in ultimii ani, de impactul tehnologiei. Progresul tehnologic a condus la aparitia unor metode mai simple si mai putin costisitoare prin care se pot incheia inclusiv contracte de asigurare. 

Indeosebi pe parcursul pandemiei de coronavirus, deplasarile la sediile diverselor companii au fost partial sau chiar complet limitate. In aceste conditii, tot mai multi romani s-au indreptat catre variantele disponibile online. Principalul beneficiu pe care ti-l poate oferi un astfel de sistem consta in confortul oferit. 

Pentru a putea sa te bucuri de confortul oferit de asigurarile incheiate online, este necesar sa te asiguri mai intai ca datele si banii tai sunt protejati. In acest sens, o verificare de cod RAF/RAJ agent este foarte importanta. Solicita codul, daca acesta nu este disponibil pe site-ul firmei de asigurare, si verifica-l pe platforma ASF. 

Daca totul este in regula, iar entitatea a trecut de filtrul verificarii pe site-ul ASF Romania, poti trece la urmatorul pas. Acesta consta in stabilirea formalitatilor legate de incheierea politei de asigurare. Poate fi vorba despre asigurare RCA online, asigurare medicala, de viata sau chiar asigurare de calatorie.  In general, cea mai de interes categorie este cea a asigurarilor RCA. 

Un serviciu modern si profesional de asigurari online, precum AsigurariContactless.ro, va ofera posibilitatea de a studia ofertele celor mai bune companii de pe piata. In calitate de intermediar, iti punem la dispozitie cele mai bine cotatii de la asiguratorii capabili sa ofere serviciile pe care le cauti. Pentru ca aceasta cercetare de piata sa fie posibila, este necesar ca tu sa ne trimiti fotografii ale documentelor relevante.

In cazul asigurarilor de tip RCA, este vorba despre cartile de identitate ale soferilor / conducatorilor autoturismului vizat, precum si talonul aferent acestuia. In baza documentelor, vom putea obtine cele mai bune oferte pentru tine. Comunicarea se face prin WhatsApp sau prin intermediul serviciilor de e-mail. Odata ce ai ales o varianta de contract, se poate trece la procesul de plata.

Pentru a avea certitudinea ca esti in siguranta, asigura-te ca plata se face pe o platforma online securizata. In cazul platformei noastre, acest avantaj este garantat. Odata confirmata plata, polita de asigurare va fi emisa in mod automat si o vei primi, in conditiile stabilite in prealabil, pe adresa de e-mail oferita si pe WhatsApp. 

Pentru un plus de siguranta, atunci cand vrei sa verifici integritatea unei companii care ofera servicii de brokeraj in domeniul asigurarilor, este foarte bine si sa verifici recenziile lasate de clientii anteriori ai firmei. Aceste recenzii pot fi verificate direct pe Google. Este de preferat sa te indrepti catre o platforma despre care poti gasi cat mai multe informatii si recenzii online. 

Lipsa informatiilor nu este deloc un semn pozitiv si nu contribuie la crearea unei imagini credibile, care sa garanteze experienta firmei in domeniu. Codul RAF reprezinta o modalitate excelenta prin care poti verifica brokerii, insa nici celelalte filtre, precum recenziile altor clienti, nu sunt de ignorat. 

Pe piata asigurarilor, AsigurariContactless.ro este o platforma care a devenit foarte populara. Poti verifica imediat situatia asiguratorului in Registrul Intermediarilor, multumita disponibilitatii codului RAF / RAJ pe pagina de Contact. De asemenea, la numarul de telefon si adresa de e-mail de contact, poti solicita orice informatie, iar raspunsul nostru va fi unul complet, clar si prompt. Alege sa utilizezi serviciile de asigurare online pe care ti le oferim. Iti garantam transparenta totala, siguranta din punct de vedere legal si obtinerea unor polite la preturi dintre cele mai convenabile pentru tine!

Nu in ultimul rand, verificati recenziile clientilor multumiti care au ales AsigurariContactless aici

Clasament Asigurari Soimii 2021

Sursa foto: Pixabay.com

Alte Articole
Impozit auto 2024 » ce acte îți sunt necesare și cum se calculează impozitul auto
14apr.

Impozit auto 2024 » ce acte îți sunt necesare și cum se calculează impozitul auto

Deținerea unui autoturism implică, de cele mai multe ori, o responsabilitate mare. Este important că în momentul în care deții un vehicul să fii întotdeauna cu taxele la zi și să aibă efectuată Inspecția Tehnică Periodică (ITP), pentru a fi sigur că funcționează în parametri normali. Având în vedere legea de pe teritoriul României, deținătorii […]

Leasing operational ᐈ ce este leasingul operational si cum se aplica?
26mart.

Leasing operational ᐈ ce este leasingul operational si cum se aplica?

Orice persoană juridică trebuie să știe ce înseamnă leasing operațional, în ce fel de situații se poate aplică, ce beneficii are și nu numai. Ei bine, iată toate informațiile de care ai nevoie legate de acest aspect, care îți vor fi de folos dacă și tu vrei să apelezi la leasingul operațional pentru firma ta! […]

Ai RCA la Euroins? Ce trebuie să știe milioane de șoferi ▷
19mart.

Ai RCA la Euroins? Ce trebuie să știe milioane de șoferi ▷

În urma deciziei Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) din data de 17.03.2023 de a retrage autorizația de funcționare a companiei Euroins și de a cere insolvența acesteia, este posibil să vă întrebați dacă polița dumneavoastră RCA la Euroins este încă valabilă. Mai este valabilă polița mea RCA la compania Euroins? Conform prevederilor legale, toate polițele […]


Acceptați consimțământul pentru a vizualiza acest lucru

Faceți clic pentru a permite Embedded Videos