ai rca la euroins

Mai este valabilă polița mea RCA la compania Euroins?

Conform prevederilor legale, toate polițele de asigurare încheiate la Euroins România rămân valabile până la cel mult 90 de zile după data pronunțării hotărârii de deschidere a procedurii de faliment. Această dată nu este încă cunoscută, deoarece depinde de decizia instanțelor de judecată, dar o vom comunica imediat ce o aflăm. Până atunci, puteți circula legal pe drumurile publice și nu veți fi sancționați în cazul unor controale în trafic, deoarece polița dumneavoastră RCA la Euroins este încă valabilă.

Se schimbă ceva în polița mea RCA sau în alte contracte de asigurare pe care le am la Euroins România?

În ceea ce privește schimbarea condițiilor poliței RCA sau a altor contracte de asigurare încheiate la Euroins România, șoferii care au polițe RCA la această companie vor putea să circule pe drumurile publice și vor fi acoperiți pentru daunele de orice natură, dar numai până la 100.000 euro pentru daune materiale și până la 6.070.000 euro pentru vătămări corporale sau deces, în loc de 1.220.000 euro daune materiale și 6.070.000 euro vătămări corporale și deces, cât acoperea în mod normal polița RCA la Euroins.

Păgubiții unui accident cauzat prin intermediul unui vehicul asigurat printr-o poliță RCA emisă de Euroins România vor fi despăgubiți în baza acesteia, în limitele și termenele stabilite de legislația în vigoare privind Fondul de Garantare a Asiguraților, respectiv de până la 100.000 euro pentru fiecare creanță de asigurare datorată în temeiul unui contract de asigurare, indiferent de tipul de daună suferită (materială și/sau vătămări corporale sau deces).

Ce opțiuni au în acest moment milioane de români cu asigurări încheiate la Euroins?

În prezent, clienții Euroins România dispun de mai multe opțiuni în ceea ce privește asigurările încheiate la această companie. Aceștia au posibilitatea de a denunța polița în orice moment și de a încheia una nouă la un alt asigurator autorizat sau de a păstra polița până la expirare, ținând cont de informațiile oferite anterior și având în vedere că Fondul de Garantare va despăgubi clienții cu o sumă maximă de 500.000 de lei.

Pentru clienții Asigurări Contactless care doresc să denunțe (rezilieze) polița emisă la societatea Euroins, le oferim suportul necesar prin intermediul whatsapp sau email.

rca la euroins

Apăsați butonul Calculează RCA și vedeți noua oferta disponibilă pentru mașina dvs. Având în vedere că daunele provocate de asigurații RCA Euroins vor fi plătite de FGA (Fondul de garantare a asiguraților), recomandăm clienților care își reînnoiesc asigurarea RCA să încheie o nouă poliță cu clauza decontare directă. În cazul unei daune provocate de un asigurat RCA Euroins, aceștia vor putea să-și rezolve dauna la propriul asigurător și nu vor ajunge la Fondul de Garantare a Asiguraților.

În vederea deschiderii unui dosar de daună sau pentru cererile de plată privind restituirea primelor, se recomandă urmărirea instrucțiunilor și a informațiilor disponibile pe site-ul oficial FGA România aici .

Din păcate, nu există informații oficiale cu privire la momentul în care clienții vor primi înapoi banii.

Rca de la Euroins emisă in rate?

Pentru clienții care au contracte de asigurare încheiate în rate la Euroins, aceștia pot continua să le achite în continuare sau dacă nu mai doresc să plătească ratele, va trebui să fie pregătiți să încheie o nouă asigurare deoarece asiguratorul reziliază asigurarea RCA peste 30 de zile de la data scadentă (dacă nu există daună înregistrată). Polița rămâne valabilă pe toată perioada pentru care s-a achitat rata.

 

Comunicat FGA în legatură Euroins

FGA poate primi cereri de deschidere a dosarelor de daună, din partea potențialilor creditori de asigurare ai societăţii EUROINS Romania Asigurare Reasigurare S.A.

Fondul de garantare a asiguraților (FGA) a luat act de Decizia Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) prin care s-a dispus retragerea autorizației de funcționare a societății Euroins România Asigurare Reasigurare S.A., constatarea stării de insolvență a companiei și promovarea cererii privind deschiderea procedurii falimentului împotriva acesteia.

Astfel, începând de la data publicării deciziei ASF în MO, FGA poate proceda, la cererea oricărei persoane care invocă un drept de creanță împotriva societăţii EUROINS Romania Asigurare Reasigurare S.A., la deschiderea dosarelor de daună.

Cererea de deschidere a dosarului de daună (Anexa 7) se completează în situația în care pentru un eveniment asigurat acoperit de o poliță de asigurare în vigoare, nu a fost deschis un dosar de daună de către societatea EUROINS Romania Asigurare Reasigurare S.A..

FGA recomandă transmiterea documentelor Online, pe portalurile dedicate

Deschidere dosare daună: Formular Daune –  https://www.fgaromania.ro/formular-daune/

FGA poate primi cereri de plată, din partea potențialilor creditori de asigurare ai societăţii EUROINS Romania Asigurare Reasigurare S.A.

Potrivit legii, tot de la data publicării deciziei ASF în Monitorul Oficial al României, creditorii de asigurări ai societăţii EUROINS Romania Asigurare Reasigurare S.A. pot depune cereri de plată la FGA (Anexa nr 10) sau cereri de restituire primă (Anexa nr 9). Cererile de plată se pot depune până la maximum 90 de zile de la rămânerea definitivă a hotărârii de deschidere a procedurii de faliment.

Pentru creanțele de asigurări născute ulterior rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti de deschidere a procedurii de faliment, cererile de plată pot fi depuse în maximum 90 de zile de la data naşterii dreptului de creanţă al creditorului de asigurări.

FGA recomandă transmiterea documentelor Online, pe portalurile dedicate

Cereri de plată privind acordarea despăgubirilor(Anexa 10): Cerere de plată privind acordarea despăgubirilor/ indemnizațiilor – www.fgaromania.ro

https://www.fgaromania.ro/cerere-de-plata-privind-acordarea-despagubirilor-indemnizatiilor/

Cereri de plată privind restituirea restituirii de primă: Cerere de plată privind acordarea restituirii de primă – www.fgaromania.ro

https://www.fgaromania.ro/cerere-de-plata-privind-acordarea-restituirii-de-prima-anexa-9/

Clarificări referitoare la procedura de denunțare a contractelor de asigurare încheiate la Societatea EUROINS Romania Asigurare Reasigurare S.A.

Contractele de asigurare încheiate cu Societatea EUROINS Romania Asigurare Reasigurare S.A rămân valabile până la expirare, dacă nu intervine una dintre următoarele situații:

– titularul poliței denunță contractul de asigurare

-se împlinește termenul legal de 90 de zile de la data pronunțării hotărârii de deschidere a procedurii falimentului, moment în care polițele de asigurare încetează de drept.

-lichidatorul judiciar numit de instanță odată cu deschiderea în instanță a procedurii falimentului denunță polițele de asigurare, cu informarea prealabilă a asiguratului.

În privința încheierii unui alt contract de asigurare, la un alt asigurător, acest proces ar trebui derulat în paralel cu acțiunea de denunțare a poliței de asigurare încheiate la asigurătorul aflat în insolvență/faliment.

Pași de făcut pentru denunțarea polițelor:

-Transmiteți o solicitare de denunțare la Societatea EUROINS Romania Asigurare Reasigurare S.A .Email contact: office@euroins.ro

-Transmiteți la FGA, o cerere de restituire-Anexa 9, completând online formularul dedicat, pe site-ul FGA: Cerere de plată privind acordarea restituirii de primă – www.fgaromania.ro

https://www.fgaromania.ro/cerere-de-plata-privind-acordarea-restituirii-de-prima-anexa-9/

Solicitarea dvs trebuie să fie însoțită de următoarele documente:

✅ Împuternicire / Procură, dacă este cazul;

✅ Copie act identitate

✅ Copie poliță de asigurare;

✅ Copie dovada plății primelor de asigurare, în cazul plății primelor în rate

✅ Dovada denunțării contractului de asigurare înregistrată / transmisă la asigurător;

FGA va înregistra cererile de plată și le va analiza în ordinea primirii și înregistrării.

Fondul de garantare a asiguraților va prelua evidențele complete ale dosarelor de daună, precum și evidențele tehnico-operative și contabile aferente acestora, în termen de 30 de zile de la data retragerii autorizației de funcționare a societății. După preluarea acestora, FGA va proceda la publicarea listelor potențialilor creditori de asigurare.

Instrumentarea de către Fond a cererilor de plată se va face după preluarea evidențelor complete ale dosarelor de daună precum și a evidențelor tehnico-operative și contabile.

Potrivit legii, art. 13 alin. (1) din Legea nr. 213/2015, FGA este în drept să efectueze plăţi din disponibilităţile sale către creditorii de asigurări, în termen de 60 de zile de la data publicării în MO al României a deciziei ASF de retragere a autorizației de funcționare. Plata despăgubirilor se va face în limita a 500.000 lei pentru o creanță de asigurare datorată în temeiul unui contract de asigurare încheiat de asigurătorul aflat în insolvență.

*Vom reveni cu actualizări pe măsură ce primim informații oficiale.

Alte Articole
Impozit auto 2024 » ce acte îți sunt necesare și cum se calculează impozitul auto
14apr.

Impozit auto 2024 » ce acte îți sunt necesare și cum se calculează impozitul auto

Deținerea unui autoturism implică, de cele mai multe ori, o responsabilitate mare. Este important că în momentul în care deții un vehicul să fii întotdeauna cu taxele la zi și să aibă efectuată Inspecția Tehnică Periodică (ITP), pentru a fi sigur că funcționează în parametri normali. Având în vedere legea de pe teritoriul României, deținătorii […]

Leasing operational ᐈ ce este leasingul operational si cum se aplica?
26mart.

Leasing operational ᐈ ce este leasingul operational si cum se aplica?

Orice persoană juridică trebuie să știe ce înseamnă leasing operațional, în ce fel de situații se poate aplică, ce beneficii are și nu numai. Ei bine, iată toate informațiile de care ai nevoie legate de acest aspect, care îți vor fi de folos dacă și tu vrei să apelezi la leasingul operațional pentru firma ta! […]

Ai RCA la Euroins? Ce trebuie să știe milioane de șoferi ▷
19mart.

Ai RCA la Euroins? Ce trebuie să știe milioane de șoferi ▷

În urma deciziei Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) din data de 17.03.2023 de a retrage autorizația de funcționare a companiei Euroins și de a cere insolvența acesteia, este posibil să vă întrebați dacă polița dumneavoastră RCA la Euroins este încă valabilă. Mai este valabilă polița mea RCA la compania Euroins? Conform prevederilor legale, toate polițele […]